VIDEO BALUN

0
2568

Video balun sau adaptor coaxial/UTP sunt doua dintre denumirile acestor tipuri de mufe ce permit transmiterea semnalului video pe distante mari.

Pentru a transmite un semnal video prin intermediul unui cablu UTP aveti nevoie de o pereche de mufe de acest tip ( cate una la fiecare capat ) ce vor avea rol de transformator de impedanta. Daca dorim utilizarea unui cablu UTP CAT5 acestea vor transforma impedanta video de 75 ohmi in 100 ohmi specifica UTP CAT5/CAT5E.

Video BalunVideo Balun

 Video balun activ de 4 canale

In cazul in care exista o nepotrivire de impedanta, semnalul se va reflecta de la receptor catre emitator astfel rezultand intarzieri ale semnalului video sau efect “ghost” pe imagine.

Clasificand acesti conectori putem avea doua tipuri de video balun, pasiv sau activ (necesita sursa de alimentare). Combinand doua mufe pasive putem transmite semnal video color pana la 300 m, folosind un video balun pasiv si unul activ putem creste distanta pana la 1.5 km, insa folosind doua mufe active distanta maxima atinge pana la 3 km.

In general, mufele se prezinta ca fiind componente de mici dimensiuni avand la un capat conector de tip BNC iar in partea opusa conector de tip +/-.

Printre beneficiile utilizarii in cadrul unei lucrari a conectorului de tip balun putem enumera: durata de executie a lucrarii scazuta, rezistenta crescuta la interferente, permite transmisii pe distante mari si economie de cablu.

Video BalunVideo Balun

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 5 = 14