Metode de comunicatii audio in CCTV

0
1414

Metode de comunicatii audio in CCTV
Folosirea sistemelor de monitorizare audio in paralel cu sistemele de supraveghere video, ajuta la furnizarea de mai multa informatie utila, iar datele receptionate sunt mai complete.
Prin adaugarea de microfoane, suprafata de monitorizare se extinde, undele audio fiind receptionate pe 360 grade. Acest lucru poate aduce un plus in ceea ce reprezinta supravegherea si sporeste capacitatile de detectie si interpretare a evenimentelor.

Simplex
Modul de comunicatie simplex reprezinta transferul de informatie audio intr-un singur sens. De cele mai multe ori, acesta se realizeaza de la camera la operator sau la dispozitivul de inregistrare. Acesta este folosit adesea la receptionarea si/sau inregistrarea informatiei audio din zona in care este instalata camera, cunoscut sub numele de simplex-listen.

Metode de comunicatii audio in CCTV

 

 

Bineinteles, sensul poate fi si invers, de la operator la camera. Acest mod este numit simplex-talk si este folosit cu precadere pentru a atentiona sau a comunica cu persoanele aflate la locatia instalarii.

Half duplex
Half duplex permite comunicatia in ambele directii insa doar un singur flux audio poate fi activat la un moment dat. Modul de comunicare este asemanator cu transmisia si receptionarea pe modulele de tip statie emisie-receptie (walkie-talkie).
Half duplex

 

 

Acest tip de comunicatie este util atunci cand un operator doreste sa comunice direct cu persoanele aflate la locatia instalarii.

Full duplex
Modul de comunicatie full duplex permite transferul de informatie audio simultan in ambele directii. Acesta este asemanator cu o conversatie realizata cu ajutorul telefoanelor mobile. Singura problema in acest caz ar fi aparitia microfoniilor in unele situatii, datorita distantei intre microfon si boxa/receptor.

Full duplex

 

 

In acest mod, doar primul client are posibilitatea de a transmite si a receptiona informatia audio, ceilalti clienti pot doar sa receptioneze informatia.
In cazul in care se doreste implicarea si celorlalti clienti este recomandata utilizarea modului half duplex, unde acestia pot transmite pe rand informati catre celelalte terminale.

Este foarte important de retinut ca in unele cazuri, inregistrarea audio este restrictionata in zonele publice. Acest lucru difera bineinteles de la o tara la alta in functie de legislatie. In acest sens, trebuie sa se stie inainte de instalare daca este permisa inregistrarea audio in acea zona.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 − 4 =