DESPRE LENTILE CCTV

0
2142

Pentru a transpune imaginea in semnal digital, fiecare modul video are nevoie de un obiectiv; in functie de constructia sa , obiectivul poate oferi diferite pozitii de vedere. Prin urmare, daca distanta focala a obiectivului este mai mica suprafata redata este mai mare, iar daca distanta focala este mare vom obtine vedere cu unghi restrans (zoom).

Despre lentilele CCTV

Camerele de supraveghere video ce detin lentila fixa sau monofocala, distanta focala, exprimata in milimetri, se poate regasi inscriptionata pe carcasa sau in fisa tehnica a acesteia; pentru lentile varifocale se descrie in specificatii distanta minima si cea maxima.

Despre lentilele CCTV
Folosind camere de supraveghere video tip BOX, obiectivele pot fi “personalizate” pentru fiecare modul, incat putem monta lentile fixe sau varifocale in functie de utilizare; putem spune astfel ca o lentila varifocala ofera posibilitatea de a mari sau micsora, fata de una fixa ce ofera un camp vizual limitat.

Exemplu: 

  • Camera cu lentila de 3.6 mm/ CCD 1.3 inch, ofera unghi vizual orizontal de 75 grade si vertical de 69 grade
  • Camera cu lentila de 8 mm/CCD 1.3 inch, ofera unghi vizual orizontal de 41 grade si vertical de 34 grade

Folosind o exprimare simpla, lentila varifocala ofera libertate in utilizare, folosind reglaje ZOOM (inchide/deschide unghiul vizual) si FOCUS.

Despre lentilele CCTV

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


− 2 = 0