Cum alegi un DVR ?

0
2239

Un Digital Video Recorder (DVR) este considerat “inima ” unui sistem de monitorizare video si pentru a avea rezultate cat mai bune trebuie ales in funtie de cerintele fiecarei aplicatii.

La urma urmei,  DVR-ul e cel care converteste, inregistreaza, și stocheaza dovezi video, deci este important sa investiti intr-o unitate de calitate si de incredere. Investiția in inalta calitate, usurinta de utilizare a DVR -ului reprezinta diferența dintre un sistem video “functional” sau exceptional .

Rezolutia de inregistrare si numarul de cadre pe secunda (fps) la inregistrare sunt cele mai importante specificatie pentru orice DVR, indiferent ca este de 4 canale, 8 sau 16 sau produs de o anumita firma. Aceste doua aspecte determina calitatea inregistrarilor video.

Pentru o inregistrare in timp real, numarul de cadre pe secunda necesar este de 25 in sistem PAL si 30 in sistem NTSC. Cea mai mare rata de inregistrare pentru un dvr de 4 canale este de 100 FPS  (in momentul de fata, procesoarele de la majoritatea DVR-urilor aflate pe piata pot sa inregistreze pe toate canalele in timp real).

Rezolutia de inregistrare oferita de DVR-uri poate fi : QCIF, CIF, 2CIF, VGA , D1 sau  960H.

QCIF: 176 X 120 pixeli

CIF: 352 X 240 pixeli

2CIF: 720×240 pixeli

4CIF: 704 X 480 pixeli

D1: 720 X 480 pixeli

960H: 976 X 582 pixeli

rezolutii dvr 4 canale

De obicei, cu cat rezolutia pe care o alegeți pentru a inregistra este mai mare , numarul de cadre pe secunda scade. Un DVR cu 4 canale folosind D1 ca rezolutie  de inregistrare necesita un procesor puternic. Cu cat avem nevoie de o mai mare de rezolutie inregistrare, cu atat mai multe date  DVR-ul trebuie sa le proceseze si sa stocheze.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


1 + 6 =