Camere de supraveghere video cu IR

1
2517

Spectrul infrarosu se regaseste in mai multe variante, insa in Supravegherea video, cel mai des intalnit, este spectrul cu lungime de unda intre 700-900 nanometri si se numeste infrarosu apropiat; camere ce folosesc spectrul intre 900-14000 nanometri sunt numite camere de tip termograf si sunt utilizate in medii speciale, acestea nu au nevoie de iluminator suplimentar IR.

Camere de supraveghere video cu IR

O camera de supraveghere video ce detine functia IR, poate avea incorporat iluminator sau, suporta dispozitive auxiliare de iluminare.

In interiorul unei camere regasim un modul CCD, sensibil, ce are ca functie de baza captarea spectrului vizibil si transpunerea lui in semnale digitale ce pot fi vizionate pe un monitor.

In mod normal, camerele detin filtre interne pentru a preveni interferentele luminii IR asupra spectrului vizibil, insa in modul Noapte, camera poate detine un senzor CCD suplimentar sau poate seta diferit acelasi senzor CCD astfel incat, pe timp de noapte putem obtine imagini alb/negru cu ajutorul spectrului IR.

Camere de supraveghere video cu IR

 

 

1 COMENTARIU

  1. O camera de supraveghere vede doar alb/negru nopatea? Chiar daca e color aceasta camera?

LĂSAȚI UN MESAJ


− 2 = 2