CAMERA DE SUPRAVEGHERE CU IR SI CULORI VII PE INTUNERIC TOTAL

0
1122

Divizia de cercetare a nanosistemelor in cadrul AIST, a demonstrat ca exista o camera care poate captura imagini in intuneric total. Aceasta camera foloseste o tehnologie cu infrarosu foarte sensibila, de captare a imaginii, dezvoltata de catre Nanolux, pentru a captura imagini video color, in timp real, pe intuneric.
Aceasta camera foloseste diferiti algoritmi pentru a analiza caracteristicile obiectelor si lungimile de unda reflectate, atunci cand obiectele sunt iluminate cu infrarosu. In acest fel, au reusit reproducerea culorilor rosu, albastru si verde, ale obiectelor.
In contrast cu imaginile verzi monocrome ale sistemelor conventionale, aceasta tehnologie produce imagini color, facand obiectele mult mai usor de recunoscut. Este de asteptat sa gaseasca aplicatii intr-o varietate de domenii, inclusiv camere de securitate si supraveghere, camere de vanatoare si, asistenta la automobile.
“Pentru urmatorul pas, ne gandim sa folosim diferite lentile, pentru ca imaginile sa poata fi surprinse de la departare. Iar la sfarsitul anului 2012, ne gandim sa lansam o versiune comerciala a camerei, care va reproduce culorile naturale foarte aproape de realitate.”
“In ceea ce priveste pretul, camerele de securitate si supraveghere CCTV actuale folosesc atat lumina vizibila cat si infrarosu, dar aceasta camera combina capacitatile amandurora. Deci, vom incerca sa-l facem mai putin costisitor decat una dintre aceste camere.”

Sursa: diginfo.tv

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


6 + 7 =