CABLURI PENTRU SUPRAVEGHEREA VIDEO

0
2204

Intr-o instalatie de supraveghere video, pentru a obtine rezultate foarte bune, este important sa alegem cea mai buna cale pentru transmiterea semnalului video. Pentru asta putem alege diferite cabluri compatibile, cum ar fi RCA, BNC sau torsadat Cat5 ( UTP/FTP/STP etc.), cel mai utilizat fiind cablul BNC (coaxial).

 

Spre deosebire de RCA, cablul coaxial poate transmite semnale pe distante mai mari avand un pret scazut.

In functie de sectiune, cele mai utilizate cabluri BNC pentru supravegherea video sunt RG58/RG59 (cablu subtire si foarte flexibil cu pierderi de semnal in special pe frecvente foarte inalte si lungimi mari), si RG6 (acesta poate transmite semnale pe distante mari fara pierderi). La cablurile speciale CCTV, atasat, putem alege cablu cu 2 sau 4 fire ce folosesc la alimentare si/sau functia PTZ.

Cabluri pentru supravegherea video

Cabluri pentru supravegherea video

 

 

 

 

 

 

Cablu CCTV                                                                                       Cablu coaxial

Spre deosebire de cablurile coaxiale care folosesc mufe BNC (mufe cu lipire sau sertizare), cablurile torsadate Cat 5. folosesc mufe de tip balun, ideale in transmiterea semnalelor pe distante foarte mari.

Principalul avantaj al cablurilor CAT5 consta in faptul ca acesta detine 4 perechi de fire, ceea ce permite transmiterea a 4 semnale diferite.

 

 

 

 

Cablu Cat 5

Distante cabluri: UTP activ – 3200 m / UTP pasiv – 400 m / RG6 – 200 m / RG 59 – 100 m / CCTV – 100 m

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 6 = 11