Alegerea corecta a unui DVR

1
2805

Analizand compatibilitatea dintre componente pentru stocarea imaginilor putem utiliza un DVR StandAlone sau un DVR tip PC. DVR StandAlone este un dispozitiv dedicat stocarii si redarii imaginilor atat la nivel local cat si la distanta prin intermediul unei conexiuni ethernet. DVR tip PC este mai usor de folosit pentru majoritatea persoanelor care utilizeaza deja un calculator adaugand in sistem o placa de captura aimaginilor redate de camerele video, insa acesta este vulnerabil virusilor.

Ca proprietate fundamentala in alegerea unui DVR trebui sa analizam compresia video; deoarece o imagine necomprimata ocupa un spatiu foarte mare pe disc, cu ajutorul compresiei video se obtine un raport calitate-imagine/spatiu-disc mai bun.

Conform graficului de mai jos majoritatea DVR-urilor folosesc compresie de tip H.264, MJPEG si MPEG4.

Pentru a avea imagini cat mai cursive trebuie sa avem in vedere  o alta proprietate, si anume fps (frames per second), ceea ce reprezinta cadrele afisate in interval de o secunda, cu cat numarul acestora este mai mare cu atat vom avea imagini mai cursive.

Referitor la modul de vizualizare a imaginilor redate si stocare prin
DVR, acesta este posibil atat la nivel local, folosind una din iesirile video alea DVR-ului ( BNC- permite conectarea la TV prin modul AV, SVGA/VGA permite conectarea la monitoare tip PC sau la cele mai noi iesirea de tip HDMI  ), cat si la distanta realizand setarile de internet necesare.

In functie de obiectiv, instalatorul dumneavoastra va recomanda tipuri de accesorii ( surse de alimentare, mufe, iluminatoare IR suplimentare, medii de stocare etc.) si cabluri pentru a realiza un ansamblu cat mai fiabil si eficient.

In concluzie nu este “lege” ca cel mai scump echipament sa fie si cel mai bun pentru aplicatia dumneavoastra, fiecare aplicatie este unica si necesita o analiza aparte din partea personalului de instalare; instalatorul dumneavoastra va analiza conform normelor si va recomanda un ansamblu eficient necesitatilor dumneavoastra.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 − = 0