Sony System Design Toolkit

0
1583

Majoritatea producatorilor de sisteme complete de monitorizare video vin in ajutorul integratorilor, consumatorilor si nu numai cu solutii de dimensionare si alegerea produselor de supraveghere video in functie de particularitatile fiecarui proiect. Printre acesti producatori se numara si Sony, care cu ajutorul aplicatiei Sony System Design Toolkit permite fiecarui utilizator sa concentreze  toate informatiile necesare pentru a construi in proiect de succes incepand de la situatii de tipul alegerii lentilelor potrivite in functie de scena monitorizata, pana la determinarea capacitatii de stocare necesare pentru pastrarea inregistrarilor pentru o perioada definita de timp.

Sony System Design Toolkit reprezinta o suita de instrumente si functii extrem de folositoare ca, un catalog de produse digital, simulator de imagine, calculator de stocare si banda, calculator de lentile, dar si un designer de proiecte.

 Pachetul software poate fi descarcat de aici pe baza de inregistrare. Primul modul din acest software este reprezentat de catalogul digital. Utilizatorii pot rasfoi catalogul pentru a gasi cea mai buna camera, inregistrator video, encoder si alte accesorii. De asemenea softul ofera posibilitatea efectuarii de comparatii intre produsele alese.

product catalog

comparison

Simulatorul de imagine  reprezinta un alt modul prezent in acest pachet software. Menirea acestuia consta in prezentarea cu ajutorul unor imagini sugestive diferenta dintre diferite rate de redare a cadrelor dar si dependenta de bit rate. De exemplu, se pot regasi trei tipuri de scene care se pot intalni deseori in aplicatiile de monitorizare video, scene ca, birou, parcare auto, sau un depozit. Prin jonglarea valorilor bit-rate-ului, utilizatorii pot vedea impactul acestui paramentru asupra calitatii imaginii, calitate, care, intr-un final va afecta nivelul de incarcare a retelei, dar si a capacitatii de stocare.

Image simulator

Modulul calculator de lentila permite utilizatorului, in functie de modelul de camera, rezolutie, distanta focala, dar si distanta fata de scena monitorizata, sa determine dimensiunile fizice ale scenei monitorizate, dar si densitatea pixelilor, masurata in pixel per metru. Acest ultim parametru este extrem de important, intrucat, in functie de valoarea acestuia, obiectul sau persoana care patrunde in scena poate fi sau nu identificat.

lens calculator

Utilizatorii pot determina banda necesara transmiterii fluxurilor video in functie de rata cadrelor, bit rate, numar de camere si rezolutia acestora. Totodata se poate stabili capacitatea totala de stocare necesara pentru un anumit numar de zile. Toate acestea se pot efectua la nivelul modulului Bandwidth and storage calculator.

bandwidth calculator

 Spre exemplu, in cazul a 20 de camere SNC-VM632R cu o rezolutie de 1920×1080, 25 de cadre pe secunda, pentru 30 de zile de stocare e nevoie de 17667.3GB.

 Ultimul modul din aceasta suita e prezentat de Project builder.  Cu ajutorul acestui modul, utilizatorii pot crea design-ul solutiei de monitorizare. Daca proiectul presupune monitorizarea unei cladiri, acest modul permite utlizatorior sa creeze etaje virtuale si sa adauge printr-un simplu drag-and-drop camerele optime pentru spatiile respective. Prin simpla adaugare a unei camere, softul va ghida utilizatorul in vederea setarii rezolutiei, a ratei cadrelor, precum si selectarea accesoriilor potrivite.

Dimensionarea unui proiect bazat pe produse Sony, din acest momentu nu mai prezinta provocari datorita noului soft Sony System Design Tool.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


− 2 = 3