Solutionarea bug-urilor de firmware din DVR/NVR-urile Hikvision prin TFTP

0
3809

Aceasta procedura are rolul de a indruma tehnicienii si inginerii de sistem sa recupereze dispozitivele Hikvision care din vali motive au intrat intr-o stare de inhibare si nu mai booteaza. Produsul va fi reveni la o stare normala de functionare doar in conditiile in care conectat in reteaua interna exista activitate pe portul de LAN chiar si in starea de inhibare. Daca nu exista o astfel de comunicare, produsul poate fi reparat doar intr-un service autorizat.

De ce TFTP? TFTP-ul reprezinta Trivial File Transfer Protocol, un protocol cu degin simplist, utilizat pentru uploadarea de fisiere, mult mai usor de utilizat decat FTP-ul(File Transfer Protocol). Este candidatul perfect in conditiile in care nu exista nici un proces de autentificare sau vreun mecanism de garantare al accesului. Adopteaza protocolul de transport UDP, fiind in general asociat cu procesul de network booting.

In cazul in care sunteti in posesia unui produs care nu mai boteaza, iata care sunt pasii de urmat:

1. Descarcati si salvati pe in radacina drive-ului c:/ kitul Auto Update. Acest tool poate fi descarcat de aici.

2. Conectati DVR/NVR-ul defect in reteaua locala sau direct pe PC-ul sau laptopul pe care s-a descarcat softul.

 

lan

Daca ledul indicator al existentei unei comunicari in retea al DVR/NVR-ului este activ, atunci exista peste 90% sanse de solutionare.

lan activity

3. Accesati setarile Network Connection Settings ale laptopului, prin click pe Start->Control PanelSub optiunea Network and Internet selectati taskul View network status and tasks apoi  Change adapter settings, identificati conexiunea LAN, click dreapta, apoi click Properties.

network settings

Sub tabul Networking, efectuati un click pe Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) apoi click pe Properties.

Modificati adresa IP a latopului in 192.0.0.128 si folositi masca 255.255.255.0. Salvati setarile.

nic settings

4. Descarcati cea mai recenta versiune de firmware compatibila cu DVR/NVR-ul Hikvision disponibila de pe portalul:

http://www.hikvisioneurope.com/portal/index.php?dir=Product%20Firmware/

5. Copiati fisierul digicap.dav in folderul Auto-Update de pe drive-ul C.

firmware

Efectuati un dublu-click pe tftpserv.exe pentru a lansa in executie programul de auto-update.

6. Restartati echipamentul defect. In acest moment utilitarul de upload va detecta automat adresa IP implicita utilizata de echipamentele Hikvision, 192.0.0.64, iar procesul de upload va fi lansat. Aceasta procedura, de regula dureaza intre 3 si 5 minute.

Completed

Procesul de upload este incheiat cand utilitarul afiseaza mesajul “Completed file[C:\TFTP\digicap.dav] transmit”. In acest moment DVR/NVR-ul se va restarta si va reveni la o stare normala de functionare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 + = 9