Solutionare incompatibilitate intre dispozitivele Hikvision si Mozilla Firefox 52

0
2233

Ultimul update oferit de Mozilla Firefox, mai exact verisiunea 52, a creat mici probleme pentru utilizatorii de echipamente Hikvision care utilizeaza acest browser pentru accesare de imagini live, inregistrari si efectuare de setari.  Iata care sunt pasii necesari de efectuat pentru a accesa dispozitivel Hikvision chiar si prin intermediul ultimei versiuni de Firefox.

Premisa.  Descarcati si instalati versiunea de Firefox Extended Support Release, ESR, efectuand un click pe linkul. Descarcati versiunea compatibila cu sistemul dumneavoastra de operare.

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/

Pas 1. Deschideti o noua pagina de Firefox, iar in campul de adrese introduceti textul about:config si apasati ENTER. Firefox-ul va ridica un mesaj de avertizare conform caruia, orice modificare a parametrilor poate afecta stabilitatea, securitatea si performantele browserului. Ignorati mesajul si apasati butonul “I accept the risk!”. 

Pas 2. O noua fereastra cu pluginuri se va deschide. Efectuati click dreapta ->New->Boolean si introduceti un nume de referinta, in cazul nostru, plugin.load_flash_only apoi apasati butonul OK.

Selectati valoarea variabilelei booleane (plugin) ca FALSE. Si apasati OK. In acest moment variabila de referinta plugin.load_flash_only se regaseste in randul pluginurilor existente si utilizate de Mozilla Firefox.

Pas 3. Accesati folderul Roaming din AppData apasand butonul Windows si tastand %appdata%. 

Pas 4. Navigati in folderul Mozilla->Firefox->Profiles si cautati fisierul prefs.js. Efectuati un click dreapta si apoi optiunea Edit. 

Pas 5. Introduceti user_pref(“plugin.load_flash_only”, false); intre oricare dintre liniile user_pref, apoi salvati fisierul editat.

Pas 6. Introduceti adresa IP a echipamentului Hikvision, apoi efectuati un click pe informations si click pe butonul sageata dreapta. 

Click pe butonul More Information.

 

 

 

 

Pas 7.  Navigati in optiunea Permisiuni a componentei Web Component si bifati optiunea “Allow”.

Pas 8. Inchideti si redeschideti Firefox-ul, intoduceti adresa IP a dispozitivului Hikvision, iar browserul va solicita rularea pluginului. Apasati “Allow” , apoi veti fi directionat catre pagina de logare de unde veti putea accesa ulterior imaginile live.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


5 + 7 =