Solutiile VMS fac saltul la urmatorul nivel

0
1734

In randul sistemelor de securitate de dimensiuni mari, accesul imediat la informatii, managementul alarmelor si automatizarea acestora reprezinta instrumentul de lucru ale sistemelor de centralizare si monitorizare. Acestea in ziua de azi au devenit extrem de intuitive, iar operatorii pot accesa cu usurinta si extrage cele mai evidente dovezi.

Solutiile VMS au trecut la urmatorul nivel in ceea ce priveste capabilitatile acestora, nu doar dintr-o perspectiva a monitorizarii, ci in relatie cu modul in care acestea ajuta organizatiile in protejarea angajatilor, proprietatilor,  bunurilor si gestionarea operatiunilor.

Cu numeroase noi informatii si modalitati de gestionare a acestora, solutiile VMS continua sa evolueze de la sistemele clasice de monitorizare la o platforma de management elaborata. Odata cu dezvoltarea noilor tehnologii, de exemplu, analiza predictiva, solutiile VMS au ajuns in punctul in care acestea pot ajuta in prevenirea unor evenimente decat doar documentarea lor.

Iata cateva criterii care ar trebui respectate cand este evaluat un sistem VMS.

Usor de utilizat

Investitia intr-o platforma de control VMS poate reprezenta o decizie majora pentru o companie, iar usurinta utilizarii este un factor extrem de important atat in alegerea produsului cat si in implementarea solutiei cu succes urmata de exploatarea acesteia. Astazi, platformele VMS sunt create tinand cont de experientele utilizatorilor, oferind maxima flexibilitate si functionalitate. Functiile de design, ca posibilitatea accesarii si controlul sistemului indiferent de pozitia din retea printr-o interfata intuitiva cu functii complete de operare creaza o experienta de utilizare mai intuitiva.

Optimizarea capacitatii de stocare

Managementul capacitatii de stocare reprezinta un beneficiu semnificativ atat pentru organizatie cat si din perspectiva costurilor. Un sistem de management performant cu optimizare automata a spatiulul necesar stocarii inregistrarilor precum si modalitati de transfer a datelor pentru balansarea retelei sunt doar cateva dintre uneltele unui sistem VMS versatil si orientat pe cost.

Streaming pe aplicatii mobile

Aplicatiile mobile au rolul de a pune controlul si managementul solutiilor de securitate fizica in palmele operatorilor. Printre avantajele unei astfel de solutii se regasesc, posibilitatea de a fi la curent cu tot ce se petrece in locatie, raspunsuri rapide la evenimente, analiza, productivitate ridicata si prevenirea de incidente. De exemplu, pe durata patrularii, personalul raspunzator poate utiliza smartphone-ul sau tablete pentru a fi la curent cu starea VMS-ului si a raspunde imediat la situatile care necesita interventie.

Aplicatiile mobile ale VMS-urile permit personalului de securitate sa receptioneze imagini in timp real sau acces la inregistrari de la camere multiple IP megapixel pe durata rondului si nu numai. Acestea pot fi efectuate pe suport 3G/4G fara compromiterea calitatii video. Exista si optimizari din acest punct de vedere tocmai pentru a reduce banda necesara accesarii informatiilor video, aplicatiile mobile, implicit pot afisa fluxuri video la o calitate redusa. Unele aplicatii au implementat mecanismul de push-notification, de alertare, in contextul generarii unui eveniment, fapt ce poate duce la deschiderea unei interfete de control si monitorizare.

Criptarea pastreaza datele in siguranta 

Iminenta unor atacuri cibernetice ridica ingrijorari in randul utilizatorilor. Un sistem VMS securizat este esential in pastrarea securitatii si integritatii datelor. Sistemele VMS pot utiliza procedee de criptare AES, cu rolul de transformare a datelor in formate indescifrabile in vederea transferului in retea, iar la receptie acestea sunt aduse intr-un format lizibil.

In aplicatii de securitate video, criptarea datelor end-to-end ajuta la asigurarea unui nivel ridicat de securitate si intimitate pe intreg procesul de transfer. Accesul persoanelor neautorizate nu mai reprezinta o problema atat de sensibila multimita acestor procedee de criptare a datelor.

Parteneriatele din domeniu asigura evolutia sistemelor VMS

In ultimele luni, s-au anuntat vali parteneriate intre colosi ai industriei. Aceste parteneriate tehnologice sunt extrem de vitale in dezvoltarea ulterioara a industriei. Fiecare parte implicata in aceste parteneriate isi impartaseste si utilizeaza expertiza din domeniu, iar integrarea cu alti producatori va duce la dezvoltarea de solutii si capabilitati care se vor reflecta in capabilitatile sistemelor VMS. Platformele VMS cu o arhitectura de tip open permit producatorilor de control acces, de sisteme de efractie, sisteme de recunoastere a numerelor de inmatriculare sa convearga intr-o singura aplicatie VMS tocmai prin prisma acestor parteneriate.

Inteligenta, intuitivatea si usurinta in utilizare sunt cateva dintre atuurile cu care sistemele VMS se diferentiaza. Acestea nu doar sunt capabile de gestionarea unor informatii mari de date, dar pot ajuta si la eficientizarea operatiunilor indiferent de dimensiunea proiectelor. Solutiile VMS devin tot mai puternice aliniindu-se la nevoile pietei.

 

Sursa: www.securityinfowatch.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


− 1 = 8