Solutii inteligente de monitorizare trafic de la DAHUA

0
2925

Solutiile inteligente de monitorizare trafic de la Dahua Technologies, reprezinta o suita de aplicatii software si echipamente hardware, unificate, in vederea obtinerii unor informatii critice in situatii ca incalcare reguli de circulatie, monitorizarea traficului dar si controlarea sistemelor de semaforizare.

Aceasta solutie completa de monitorizare trafic include:

 • Detectia trecerii pe culoare rosie la semaforului
 • Detectia depasirii vitezei legale
 • Detectie de ocupare a benzilor dedicate mijloacelor de transport in comun
 • Detectia parcarii in locuri nepermise
 • Afisare in timp real a starii traficului pe anumite tronsoane de drum
 • Controlul sistemelor de semaforizare

Tehnologie

Fiecare camerea inteligenta DAHUA este capabila de colectare informatii din trafic si transformarea acestora intr-un set de date structurate, stocate ulterior intr-o platfoma de management. Aceste date sunt analizate si utilizate in crearea unui tablou complet cu tendintele participantilor la trafic. Cu ajutorul unor algoritmi inteligenti, aceste camere pot analiza diferite situatii si comportamente din trafic, ca depasire viteza, trecere pe culoarea rosie a semafoarelor, conducere pe benzile dedicate mijloacelor de transport in comun, parcare in locuri nepermise.

Detectia trecerii pe culoarea rosie a semaforului

Sistemul Dahua sincronizeaza starea semafoarelor cu camerele video. In conditiile detectiei unei treceri pe culoarea rosie a semaforului, camerele salveaza trei snapshoturi ca dovada. O imagine contine numarul de inmatriculare a autovehicului, una contine informatii legate de starea semaforului la momentul respectiv, iar cea de-a treia imagine contine o imagine de ansamblu a evenimentului.

Sistemul LPR asigura o rata de recunoastere de pana la 95%. Dahua ofera solutii personalizate cu ajutorul carora se pot identifica automat, producatorul autovehiculului si a culorii acestuia. O singura camera poate monitoriza pana la trei benzi.

La nivelul serverului, operatorii pot efectua cautari dupa numerele de inmatriculare, data si tipul de regului incarcate.

Detectia depasirii vitezei legale

Solutia Dahua de detectie a depasirii vitezei legale permite autoritatilor detectare autovehiculelor care incalca aceasta lege indiferent de conditiile atmosferice. Sistemul vine in doua variante all-in-one, una fixa si cealalta portabila, ambele usor de instalat. Practic solutia este compusa dintr-o camera IP megapixel de rezolutie 8MP si un radar pentru stabilire cu precizie a vitezei de deplasare. La acestea se adauga si un reflector IR pentru asigurarea producerii de imagini excelente chiar si pe timp de noapte. Informatii ca viteza de deplasare, numar de inmatriculare, tip de autovehicul si numarul benzii sunt transmise via Wi-Fi, 3G si 4G intr-un centru de monitorizare si control.

Sistemul de calcul a vitezei de deplasare pe un segment de drum 

Camerele ANPR Dahua capteaza numerele de inmatriculare a tuturor vehiculelor care patrund intr-o sectiune de drum cat si la parasirea acesteia. Numerele de inmatriculare sunt transmise intr-un centru de comanda, DSS, care determina viteza de deplasare a autovehiculelor. Recomandarea Dahua consta in definirea unor sectiuni avand o lungime cuprinsa intre 2 si 5 km. Se pot defini viteze maxime in functie de tipul de autovehicul, de exemplu, in cazul autoturismelor se pot defini viteze de 130km/h, iar in cazul tirurilor de maxim 100km/h.

Detectie de circulare pe benzi dedicate mijloacelor de transport

Marile orase au alocat benzi dedicate mijloacelor de transport in comun pentru o deplasare cat mai rapida a locuitorilor. Adesea aceste benzi sunt utilizate si de alti participanti la trafic in mod abuziv. Solutia Dahua consta in utilizarea unor camere dedicate capabile de ANPR, care transmit centrului de monitorizare informatii referitoare la numarul de inmatriculare a autovehicului in cauza si o imagine de ansamblul cu evenimentul in sine. DSS-ul verifica daca numarul de inmatriculare face parte dintr-o lista de numere a tuturor autovehiculelor carora le este permis sa circule pe benzile respective, iar in cazul in care numarul nu se regaseste in aceasta baza de date aceste informatii pot fi transmise organelor abilitate pentru emiterea amenzii.

Detectia parcarii ilegale

Autovehiculele parcate in locuri nepermise sunt detectate de catre camerele Dahua si transmise in centrul DSS. Sistemul poate genera o citatie care contine dovezi ale parcarii ilegale incluzand imaginii cu cadrul general si a numarului de inmatriculare a autovehicului in cauza.

Sisteme de afisare a starii traficului in timp real

Solutia Dahua permite colectarea de date ale modului de desfasurare a traficului. Camerele  in combinatie cu algoritmi dedicati pot stabili dimensiunea unei coloane, distanta dintre doua autoturisme, gradul de ocupare a benzilor si a vitezei medii de deplasare. O astfel de camera poate monitoriza pana la patru benzi pe sens cu o rata de detectie de 99% la viteze de deplasare de pana la 80km/h.

Un algoritm de analiza a traficului afiseaza in timp real pe afisaje digitale cu diferite culori starea traficului pe sectiunea respectiva de drum. Poate deservi ca un ajutor insemnat pentru participantii la trafic, care pot selecta cea mai buna ruta evitand astfel congestiile.

Controlul sistemelor de semaforizare

Unele controllere de semnalizare nu pot identifica in mod automat situatia traficului si implicit adaptarea in functie de fluxul autovehiculelor.  Solutia Dahua de control al sistemelor de semaforizare permite ajustarea timpului de functionare a semafoarelor in functie de informatiile generate de camerele de supraveghere video cu care acestea fac pereche. Camerele de supraveghere colecteaza date legate de trafic si transmite dimensiunea coloanei controllerului de semafor printr-o conexiune Ethernet. Controllerul declanseaza culorile semaforului si timpul de functionare in raport cu informatiile primite de la camere si evaluate ulterior. Scopul unei astfel de solutii consta in reducerea numarului de opriri ale autovehiculelor la semafor, a timpuli de asteptare, a combustibilului consumat, etc.

Produse

Camere ANPR

 • Camera all-in-one, HD, heater incorporat, usor de instalat
 • Senzor CCD extrem de performant, sensibilitate ridicata
 • Algoritmi de analiza video
 • Modele disponibile: ITC206-RU1A-(IR)HL, ITC302-RU1A-(IR)HL(F)

Sistem de masurare viteza

 • Senzor CCD de 8 megapixeli, radar 3D
 • Masoara distanta si recunoaste banda ocupata
 • Permite urmarirea a mai multor autovehicule simultan, maxim 60 de obiecte
 • Suporta ANPR
 • Suporta transmisii radio prin GPS, 3G/4G si WiFi

 

Camere utilizate in sistemul de detectie parcare ilegala

 • Sistem de pozitionare automata si urmarire a autovehiculelor parcate ilegal
 • Ajustare automata a zoomului pentru pastrarea unei imagini clare
 • Tehnologie Starlight, zoom optic 30x
 • Suporta Hi-PoE, leduri IR cu raza de actiune de 200m, IP67, IK10
 • Modele disponibile: SD6AE830V-HNI, SD6AE240V-HNI, SD6AE530U-HNI

Detector de semnal

 • Poate conecta pana la 16 semafoare
 • Suporta mod de detectie semnal rosu sau verde
 • Upload automat a starii semafoarelor in centrul de monitorizare DSS
 • Cod produs: ITASD-016RA

Server de stocare

 • Suporta maxim 12 camere IP si 4 camere analogice
 • Capabil de sincronizare video si snapshoturi
 • Fara ventilator
 • Modele disponibile: ITSE0400-GN5A-B, ITSE0804-GN5B-D

Controller de trafic

 • Controleaza pana la 44 de semafoare
 • Model DH-ITSC-044A

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


4 + = 12