Solutia temporara pentru incompatibilitatea dintre Google Chrome si produsele Hikvision

1
3690

Anul trecut Google Chrome a luat decizia de a incheia compatibilitatea cu pluginul NPAPI intrucat aceasta arhitectura a anilor 90 este depasita tehnologic cauzand neplaceri, blocari, caderi sau incidente de securitate. Printre producatorii de sisteme de monitorizare afectati de aceasta decizie se numara si Hikvision, deoarece accesul prin intermediul browserului Google Chrome pentru camerele IP, DVR-urisi NVR-uri presupunea utilizarea pluginului NPAPI. Exista totutsi si vesti bune. Extensia Internet Explorer Tab a Google Chrome vine in ajutorul utilizatorilor de sisteme de supraveghere Hikvision si nu numai, prin rezolvarea temporara a compatibilitatii dintre acestea si browserul Google Chrome.

IE Tab nu reprezinta doar o extensie a Google Chrome, aceasta se regaseste si la nivelul browserului Mozilla Firefox, extensie care faciliteaza accesarea paginilor web utilizand un motor built-in a Internet Explorer. Istoricul paginilor accesate prin aceasta extensieva fi salavat in istoricul Internet Explorer, chiar daca acestea au fost accesate din Google Chrome sau Mozzila Firefox.

Extensia IE TAB poate fi activata accesand linkul https://chrome.google.com/webstore/detail/ie-tab/hehijbfgiekmjfkfjpbkbammjbdenadd?hl=en si efectuand un click pe +ADD TO CHROME.

 

1

In partea dreapta a tab-ului de adrese va aparea o icoana asemenatoare cu cea a Internet Explorer.

2

Daca se efectueaza un click pe aceasta se va descarca un fisier .exe pe PC. Acest fisier trebuie instalat.

3

 

Dupa instalarea extensiei IE TAB, un nou click pe icoana acesteia va deschide o noua bara de adrese, unde se pot introduce adresele IP a dispozitivelor Hikvision.

4

 

 

1 COMENTARIU

  1. Am inteles ca se lucra la suport pentru video HTML5, ca sa inlocuiasca problema plugin-urilor. Asta presupune schimbari majore de implementare, cel putin pt Hikvision, deoarece protocolul RTSP este deja invechit si nimeni nu mai implemeteaza pentru el. Tag-ul HTML inca nu e ceea ce ar trebui sa fie, iar pe piata sunt doar solutii comerciale private care functioneaza. E aiurea sa faci streaming de pe camera/nvr/dvr Hikvision tocmai din cauza asta. Momentan functioneaza ceva de genu: camera/nvr->rtsp->stream server(decode)->rtmp->browser->flash, ca sa vezi imagini fara sa intri pe camera sau nvr efectiv. Chiar ma bucur(oarecum) ca sa renuntat la NPAPI , poate asa se misca si astia mai rapid si implementeaza ceva mai nou… Daca e adev. faptul ca software-ul hikvision e rusesc, atunci nu stiu zau….

LĂSAȚI UN MESAJ


3 + = 5