Smart parking management de la Hikvision

0
1336

Intr-o piata extrem de aglomerata, mii de retaileri din domeniul privat sau autoritati de stat ofera locuri de parcare, actiune care este insotita uneori de datoria si dorinta imbunatatirii continue a calitatii serviciilor oferite. Fie ca este vorba de un mall, spital, supermarket, sau chiar locuri publice de parcare, cheia unei experiente placute consta in calitatea serviciilor oferite.

Costurile tot mai mari ale unei asftel de proprietati presupune utilizarea cat mai economica a parcarilor. Asadar fiecare centrimetru patrat dintr-un lot de parcare trebuie gestionat extrem de eficient.

Cu un pachet de experienta in aplicarea solutiilor inteligente in mii de afaceri de pe mapamond, Hikvision si-a propus sa patrunda in sfera solutiilor de parcare odata cu lansarea solutiei Smart Parking Management, cu rol de gestionare eficienta, sporirea securitatii si cresterea profitabilitatii locurilor de parcare, fie ele private sau publice.

Gestionarea eficienta a accesului

Locurile de parcare centrale sau in proximitatea intreprinderilor, fluxul de clienti sau a angajatilor in timpul orelor de varf, creaza adesea congestii la accesul sau parasirea din parcari. Principalele ingrijorari intr-o astfel de situatie consta in gestionarea intr-un mod cat mai eficient a sigurantei participantilor la trafic, mai ales in sectorul de retail.

Soluta de gestionare Smart Parking aplica tehnologia de control acces prin bariere auto in combinatie cu tehnologia proprietara de Recunoastere Automata a Numerelor de Inmatriculare (ANPR) in asigurarea participantilor la trafic accesul si parasirea locurilor de parcare fara incidente. Prin identificarea rapida a autoturismelor si actionarea imediata a barierelor auto, cozile sunt minimizate asigurandu-se astfel fluxul necesar pentru a creste productivitatea si eficienta unei astfel de afaceri.

Tehnologii suplimentare utilizate in sistemul ANPR ca Darkfighter, WDR si proiectoare IR faciliteaza recunoasterea numereleor de inmatriculare atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte.

Sistem de ghidare eficient

Camerele utilizate un procesul de ghidare au rolut de monitorizare automate a gradului de ocupare a parcarii si a locurilor disponibile 24 de ore pe zi. Sistemul este mult mai eficient si sofisticat decat indicatoarele de tipul “Locuri disponibile” deoarece acesta efectiv ofera traseul de urmat la locurile de parcare disponibile.  Aceasta se realizeaza cu ajutorul unor afisaje in intersectiile parkingului pe care sunt afisate numarul de locuri disponibile, precum si locatia acestora. Timpul petrecut in cautarea unui loc de parcare disponibil este redus simptitor prin utilizarea unui sistem luminos dinamic care directioneaza soferii catre un anumit loc de parcare.

Controlat de Terminalul de Ghidare Hikvision, sistemul nu doar asigura alimentarea a maximum 32 de camere IP din proximitatea acestuia dar si furnizeaza imagini in timp real pentru monitorizare dar si le pastreaza in cazul unor incidente. Terminalele pot salva local datele critic pentru si asigura buna functionare chiar si offline cu un impact minim asupra fluxului de autoturisme.

Functia “Find My Car”

Soferii pot utiliza chioscul Hikvision pentru identificarea locului de parcare unde si-au parct masina. Este o operatie extrem de simpla care presupune introducerea numarului de inmatriculare, iar sistemul returneaza o harta a parkingului indicand si pozitia masinii precum si cel mai scurt traseu la aceasta.

Sistem centralizat de gestionare a parkingului

Managementul zilnic, incluzand controlul de la distanta a barierelor auto, gestionarea accesului bazat pe numarul de inmatriculare, accidentele si parcarile neautorizate pot fi acum monitorizate prin intermediul platformei centralizate Hikvision.  Operatorii pot monitoriza intreaga activitate si raspunde la evenimente fie ele planuite sau accidentale rapid si eficient.

De asemenea acestia au acces la un istoric al parcarilor, preturi de acces si multe altele. Inegrarea cu sisteme de la terti ca “Find My Car”, sisteme de navigare si de plata sunt suportate de un platforma Open SDK, fapt ce permite integratorilor dezvoltarea de solutii personalizate.

Pe scurt, parkingurile ar trebui sa asigura accesul si parasirea acestora intr-un mod cat mai eficient posibil. Barierele automate permit soferilor deplasarea prin parking totodata eliminandu-se orice urma de congestie, dar si abilitatea de localizare imediata si deplasarea  ghidata in locurile libere de parcare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 + = 13