Sistemele de supraveghere wireless

0
1930

Intreaga idee a unui sistem de supraveghere wireless a devenit din ce in ce mai uzuala in ultimii ani datorita lejeritatii implementarii si datorita progreselor tehnologice in domeniul comunicatiilor fara fir.

Cel mai bun de securitate fără fir sau wireless cu camere de supraveghere ar trebui să fie foarte uşor de instalat.

Pana acum aveam nevoie de casete, sisteme cablate si alte complicatii. In ultimul timp s-au ieftinit insa sistemele de supraveghere fara fir, adica wireless.

In primul rand camerele wireless sunt utile urmatoarelor persoane:

– cei ce doresc sa evite “aglomeratia” de fire inestetice prin casa.

– cei ce au de montat camere pe distante mari. Costul cablului necesar poate fi atat de mare incat o solutie fara fir este mai ieftina.

– cei ce inchiriaza locuinte si nu vor sa se deranjeze cu trasul de fire.

 

 

Tehnologia de la sistemele de supraveghere si alarmele se integreaza astazi perfect cu telefoanele inteligente si pot trimite notificari pentru orice miscari detectate, sau in unele cazuri de kituri mai avansate fetele persoanelor care nu ar trebui sa se afle intr-un anumit loc. Tot prin intermediul unui sistem de securitate puteti trimite efectiv comenzi casei, precum aprinderea luminilor, pornirea unei centrale, etc.

Folosirea transmisiilor wireless poate mări semnificativ aria de acoperire a unui sistem de supraveghere. Astfel de locaţii sunt ferme, podgorii, fabrici mari, si alte locaţii izolate în care se pot trage cu greu cabluri.

Transmisia wireless se poate face prin:

– WLAN

– LMDS (Local Multipoint Distribution Services)

– MMDS (bi-directional version of LMDS)

– transmisie optică

Va oferim cateva sfaturi pentru a va ajuta in demesrul dvs. De a achizitiona un astfel de sistem cu camera wireless.

1. Camerele wireless nu sunt toate complet wireless. Orice dispozitiv electronic consuma curent electric. Din acest motiv si camerele de supraveghere au nevoie de o sursa de alimentare.

2. Un sistem wireless se compune din aceleasi componente ca si un sistem pe fir.

3. Tineti minte ca orice legatura wireless este vulnerabila. Alegeti varianta fara fir doar daca cea pe fir iese obligatoriu din discutie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 − 8 =