Daca vrei sa-ti protejezi casa de spargatori trebuie sa gandesti si tu la fel ca unul dintre ei. Afla de ce casa ta ar putea sa devina victima unei spargeri si cum poti impiedica acest lucru, inainte sa se intample.
Expertii in securitate s-au asezat la aceeasi masa cu cei mai temuti spargatori de data aceasta pentru a afla cum functioneaza mintea criminala si cum isi pot proteja oamenii obisnuiti casele si bunurile de mainile hotilor, arata The Times.
Va prezentam, in continuare, cateva sfaturi extrem de utile si usor de urmat, ce va pot oferi un plus de siguranta atunci cand inchideti usa si plecati de acasa.
<< Spargatorii apreciaza foarte mult aranjamentele florale >>
Florile din gradina casei, din ghivecele agatate la intrare si chiar de la fereastra le pot oferi hotilor un indiciu ca aici locuieste cineva cu mult bun gust si, cel mai probabil, cu destui bani ce lasa o usa larg deschisa ce lasa sa se vada candelabrul impunator din sufragerie si plasma de doi metri.
Chiar daca aprecierea va poate flata, in prima faza, ar fi bine sa nu exagerati cu acesoriile cu care va impodobiti casa, fie ele si florale, deoarece frumusetea atrage de multe ori si privirile nedorite.
<< Hotii sunt mult mai politicosi decat ati putea sa credeti >>
Spargatorii nu vor da niciodata buzna in casa, in miezul zilei, cu cagule pe cap, rangi in maini si bate de baseball.
De cele mai multe ori, acestia sunt cat se poate de prezentabili, sunt imbracati decent si intotdeauna bat la usa, inainte sa intre in casa.
Asadar, mai multe suspiciuni ar trebui sa iti trezeasca un domn amabil, ajuns intamplator in fata usii, ce te saluta cordial si intreba daca nu stii cumva unde locuieste familia X-ulescu, decat un tip dubios ce trece in viteza pe strada.
<<Verifica-ti cutia postala!>>
O cutie postala goala le transmite spargatorilor un mesaj extrem de clar: casa este locuita.
Cei mai multi raufacatori vor da o spargere doar cand sunt siguri ca nu este nimeni acasa, iar teancul de scrisori sau flyerele agatate de usa de intrare arata tocmai contrariul.
Pentru ca nu stau sa urmareasca postasul pentru a vedea daca e cineva acasa, spargatorii iti vor lasa chiar ei un biletel in usa, urmarind apoi daca acesta dispare sau nu si la ce ora.
Pentru a nu cadea in plasa hotilor, cel mai bine ar fi sa rogi un vecin binevoitor sa iti preia, din cand in cand, corespondenta.
<< Daca ai ce pune in el, ia-ti un seif! >>
Spargerile dureaza, de obicei, doar cateva minute, iar hotii nu au timp sa sparga un seif, doar daca nu cumva au venit special pentru asta.
De cele mai mute ori, criminalii se vor multumi doar cu televizorul si combina, ajunsi in fata unui seif masiv pe care n-au cu ce sa-l deschida.
Cum spargatorii sunt baieti bine facuti, siguranta seifului trebuie dublata in mod obligatoriu si de incastrarea lui in beton, altfel vei constata cu uimire ca si 200 de kilograme de otel isi pot lua zborul pe fereastra.
Dormitorul parintilor, sufrageria si biroul sunt camerele vizate cel mai des de hoti, in timp ce camaruta cu peretii roz, plina de jucarii, nu merita, de obicei, deranjul spargatorilor. Spargatorii nu vor fi interesati de camera copiilor, doar daca impartasesc cu micutii o pasiune pentru ursuleti de plus si papusi Barbie.
Instalarea seifului in camera copiilor sau ascunderea casetei cu bijuterii in raftul cu papusi ar parea fi, deci, actiuni inspirate si utile.
sursa: the times