Sfaturi utile pentru protectia locuintei

1
2371

Pentru a nu risca sa se intalneasca cu proprietarii, in cele mai multe cazuri hotii fileaza locuintele cel putin cateva zile inainte sa comita o spargere. Pentru protectia locuintei atunci cand nu sunteti acasa, cel mai recomandat ar fi instalarea unui sistem de alarma si conectarea lui la o firma de monitorizare si interventie. Sistemele de alarma au si posibilitatea sa va transmita alarma direct pe telefonul mobil.

O alta masura importanta pentru securitatea locuintei, este sa cumparati incuietori de calitate superioara, majoritatea incuietorilor ce se gasesc la noi in comert se pot sparge in 2-3 secunde chiar si de un copil de 12 ani.

Pentru ca o parte mare din spargeri se produc noaptea, recomandam instalarea reflectoarelor cu senzor de miscare. Instalarea catorva camere de supraveghere (chiar si false) este o alta metoda de descurajare a infractorilor.

Atunci cand plecati in concediu este bine sa vorbiti cu vecini, sa verifice periodic geamurile si incuietorile, puteti eventual chiar lasa un bec sau un radio pornit, consumul lor fiind foarte mic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


2 + 6 =