Previziuni ale tenditei pietei de securitate in 2019

0
1650

ASMAG a publicat o lista cu tendintele pietei de securitate pentru anul 2019, lista intocmita de SIA (Security Industry Association). Conform acestora, primul loc este ocupat de cibersecuritate, urmata de Internet of Things si Inteligenta artificiala.

Cibersecuritatea va modela industria de securitate pornind de la seriile de incidente datorata backdoor-urilor sau a breselor de securitate concentrate in jurul camerelor IP. Atacurile de tipul DDOS impotriva celor de la Dyn DNS au fost coordonate de virusul Mirai instalat in camerele IP mai putin securizate. Ca urmare a acestui atac distribuit site-uri precum Airbnb, Amazon, BCC, si multe altele au fost afectate de acest virus.

Conform unui studiu efectuat de SIA pe durata lunilor septembrie si octombrie la care au participat cei mai de seama reprezentanti ai industriei  de securitate, 30% din acestia au declarat ca impactul cibersecuritatii asupra sistemelor de securitate fizice este de departe trendul cu impactul major preconizat de acestia pentru anul 2019.

Inteligenta artificiala ocupa si ea un loc in careul tehnologiilor de urmarit in anul viitor, care, desi se afla la inceputurile dezvoltarii si aplicarii in randul sistemelor de securitate, prezinta un potential urias datorita algoritmilor avansati de analiza, putere computationala ridicata si disponibilitatea datelor.

Lista trendurilor din industria de securitate pentru anul 2019 este urmatoarea:

  1. Ciberescuritatea si impactul asupra industriei de securitate fizica
  2. Internet of Things
  3. Cloud computing
  4. Dezvoltarea  fortelor de munca
  5. Inteligenta artificiala
  6. Accentul pe datele cu caracter personal
  7. Tranzitia la modele de servicii
  8. Integrarea securitatii in medii smart, indeosebi in aplicatii de tipul home automation
  9. Identitati digitale avansate
  10. Impactul companiilor de electronice asupra consumatorilor

De fapt, majoritatea acestor trenduri nu reprezinta o noutate, iar acestea au fost expunse in cadrul celui mai mare targ de securitate din America de Nord, ISC West. De exemplu, unii expozanti pe durata acestui targ au prezentat solutii bazate pe inteligenta artificiala si algoritmi de tipul deep learning, tehnologii care faciliteaza recunoasterea faciala, identificarea obiectelor si cautarea inteligenta printre inregistrari.

Solutiile cloud reprezinta un alt subiect important dezvoltat in cadrul ISC West. Se inregistreaza o tot mai mare credibilitate din partea utilizatorilor care nu doresc efectuarea de investitii in servere hardware, sau echipamente de stocare fizice in locatii. Tranzitia catre modelele de servicii este strans legat de serviciile cloud, prin care integratorii pot oferii clientilor acestora servicii in vederea obtinerii unui venit recurent in detrimentul unui serviciu efectuat si achitat o singura data.

In ceea ce priveste celelalte tendinte, accentul pus asupra datelor cu caracter personal a luat avand, in mod special odata cu intrarea in vigoare a regulamentului GDPR. Aceasta lege va forta utilizarea sistemelor de securitate conforme cu GDPR-ul, lucru posibil doar printr-o colaborare intre producatori, integratori si utilizatori finali.

Seful SIA, Scott Schafer a declarat: ” Azi, solutiile moderne de securitate fizice sunt compuse din dispozitive de tipul IoT si senzorii care genereaza volume de informatii specifice. Prin aplicarea algoritmilor de inteligenta artificiala se imbunatateste timpul de raspuns la evenimente pentru utilizatorii sistemelor de securitate.”

“Cibersecuritatea va continua sa fie in varful acestei liste compusa cu cele mai importante trenduri identificate de producatori din industrie, integratori, ingineri si arhitecti, iar SIA va continua sa abordeze acest trend si in anul ce urmeaza si viitorul apropiat”, a mai adaugat domnul Schafer.

Sursa:www.asmag.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 − 7 =