Port forward pentru dispozitivele Hikvision

0
7824

O retea rezidentiala de calculatoare e, de regula, compusa din, un router, laptopuri, smartphome-uri si, mai nou un sistem de monitorizare video. Fie ca este vorba de un DVR sau NVR cu camere IP, una dintre functiile principale ale unui astfel de sistem o reprezintata posibilitatea accesarii de la distanta, din internet. Acest aspect poate fi realizat prin intermediul notiunii de port forward.

In cazul in care sunteti posesorul unui sistem de monitorizare video Hikvision iata care sunt pasii necesari forwardarii de porturi:

Identificare retea

 • De pe un PC sau laptop situat in acceasi reata cu sistemul de monitorizare video, pentru sistemele de operare Windows XP, click pe Start, apoi run si introduceti comanda cmd.
 • In cazul in care laptopul dumneavoastra are un sistem de operare Windows 7/8 sau 10 introduceti comanda cmd in fereastra de cautare, apoi Enter.

cmd

 • In fereastra afisata introduceti comanda ipconfig.

network

Interpretarea informatiilor afisate este urmatoarea:

 • Statusul Media disconnected in dreptul conexiunii locale Ethernet indica faptul ca laptopul sau PC nu este conectat in retea prin intermediul unui cablu UTP.
 • In schimb exista o conexiune wireless cu routerul din locatie, cu adresa IP 192.168.0.102, masca 255.255.255.0, iar adresa IP a routerului e 192.168.0.1

Accesare router

Deschideti o pagina de Internet Explorer si introduceti in campul de adrese, adresa IP a routerului (http://192.168.0.1). Daca nu vor fi probleme, se va afisa o fereastra in care sunt cerute datele de autentificare pentru a accesa interfata routerului. In cazul de fata forwardarea se va realiza pe un router TP Link cu datele de autentificare admin cu parola admin.

router

Sub optiunea LAN se regasesc informatii ca adresa MAC, IP si masca routerului. In categoria WAN este afisata adresa IP externa a routerului, tipul de conexiune, in cazul de fata PPPoE, masca, gateway-ul si serverul de DNS. Accesarea echipamentului de monitorizare video din Internet presupune utilizarea adresei IP de WAN a routerului.

 • Accesati Advanced Settings, Forwarding apoi Virtual Servers. Pentru acest model de router, portul extern coincide cu cel intern, prin urmare vor avea aceeasi valoare. In cazul dispozitivelor Hikvision, urmatoarele porturi vor trebui deschise:
  • portul HTTP care implicit are valoarea 80. Se recomanda schimbarea acestuia, de exemplul in 90.
  • portul RTSP 554.
  • portul de dispozitiv 8000
 • Click Add New pentru a adauga o noua forwardare. Mai jos a fost fowardat portul 90. Procedati la fel pentru 554 si 8000

port

 

Setari DVR/NVR

O problema des intalnita la fowardarea de porturi o reprezinta campul Gateway din optiunea Network Settings a echipamentului de inregistrare. Adesea aceasta valoare nu este completata de catre instalatori, iar fowardarea, bineinteles ca nu va functiona. Prin urmare trebuie verificat daca valoarea campului Gateway este adresa IP de LAN a routerului.

Verificare porturi deschise

Pentru a verifica daca forwardarea de porturi este functionala, exista mai multe siteuri care scaneaza porturile deschise in router:

 • http://www.canyouseeme.org/

canyouseeme

 • http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

yougetsignal

 

Daca toate porturile sunt indicate ca open de catre siteurile de mai sus, atunci dispozitivul Hikvision poate fi accesat din WAN.

Recomandare! Daca inca nu ati schimbat datele de autentificare si le utilizati pe cele implicite, acum este momentul sa le modificati, deoarece un echipament accesibil din internet cu datele default de autentificare este extrem de vulnerabil.

Accesand http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/ veti gasi o lista cu toti producatorii de routere, iar pentru fiecare producator sunt listate majoritatea echipamentelor distribuite pentru care exista mai multe exemple de forwardare de porturi. Cu siguranta ca routerul dumeavoastra se va regasi in listele disponibile.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


1 + = 2