People counting de la OPTEX

0
2010

Traim intr-o era a consumerismului, iar pentru detinatorii de astfel de businessuri este extrem de important sa posede informatii precise referitoare la numarul de persoane care se perinda in zone de interes, ca magazine, cladiri, etc. Aceste informatii faciliteaza luarea de decizii cat mai eficiente pentru obtinerea de performante. Solutiile de monitorizare permit de asemenea determinarea de sabloane urmate de potentiali clienti, optimizarea serviciilor si identificarea de noi oportunitati.

In acest moment exista numeroase solutii de contorizare persoane pe piata, printre acestea se evidentiaza VC1020 si VC1050 de la OPTEX. Simple, rapide si extrem de eficiente in contorizarea de persoane care patrund sau tranziteaza o zona de interes, noile echipamente de contorizare persoane Optex, ofera o precizie de pana la 97% chiar si in conditii de trafic intens. Acestea se preteaza in primul rand in aplicatii de tipul retail, banking si transport.

Prevazute cu un algoritm proprietar de creare a unui mediu virtual 3D, VC1020 si VC1050, permit contorizarea precisa a persoanelor care intra sau parasesc o anumita zona. Traseul fiecarei persoane este trasat cu  o culoare distincta fapt ce permite analiza traficului si urmarirea acestora din momentul in care au patruns intr-o anumita zona si pana la parasirea acesteia.  Aceste informatii pot contribui la cresterea eficientei atat a staff-ului cat si a vanzarilor si optimizarea castigurilor.

Alimentate PoE si cu un web-server incorporat, utilizatorii pot accesa imagini in timp real atat din reteaua locala cat si din Internet (daca porturile de comunicare sunt forwardate in router). De asemenea acestia pot configura parametri de contorizare si urmari efectul acestora in timp real. Fluxurile video pot fi codate H.264 sau MPEG4 iar rezolutia maxima este VGA la o rata a cadrelor de maxim 30 de fps-uri.

Informatiile obtinute pot fi transmise unui server distant sau salvate in Cloud. Exista doua modalitati de transfer a datelor, push si pull. In cazul metodei push, camera, transmite informatiilor unui server FTP, SFTP sau FTPS. Iar prin metoda pull, aplicatiile client se conecteaza la camera si extrag informatiile prin  intermediul protocoalelor TCP/IP.  In cazul in care reteaua PoE este inactiva, VC1020 si VC1050 pot fi alimentate si la 24VDC pentru asigurarea redundatei in alimentare. Evenimentele pot fi salvate pe flash-ul intern pentru maxim 30 de zile cu salvarea datelor la 1 minut.

VC1020 si VC1050 au un factor de protectie IP32, asadar acestea pot fi instalate doar in interior. In mod implicit acestea functioneaza la o inaltime de maxim 4m. Exista posibilitatea extinderii acestei limitari pana la maxim 6m in schimbul achizitionarii unei licente.

In ceea ce priveste detectia de persoane, operatorii pot defini zone de interes cu pana la 8 directii de contorizare. Inaltimea obiectelor de interes poate fi ajustata, fapt ce permite excluderea cosurilor de cumparaturi, a animalelor sau chiar a copiilor.  Datorita tehnologiei 3D de mapare virtuala datele obtinute sunt extrem de precise chiar si in conditii de trafic ridicat.  Aceste contoare de persoane au prezentat performante chiar si in conditii reduse de eliminare, cu o rata globala de contorizare de cel putin 95%.

Datele salvate de cele doua contoare pot fi dispunse sub forma de grafice, rapoarte, prin intermediul unei solutii software, Xenometrics. Versiunea trial, valabila 30 de zile, poate fi descarcata de aici.

VC1020 si VC1050 pot reprezenta unealta ideala in contorizarea de persoane. Datele oferite de acestea pot sta la baza dezvoltarii cu succes a afacerilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 − = 5