ONVIF sarbatoreste 10 ani

0
1270

Anul acestea initiativa globala de standardizare a sistemelor IP de securitate, ONVIF, incheie o decada de dezvoltare continua si creare de trenduri in randul standardelor de interoperabilitate a echipamentelor din piata securitatii fizice. Pornind de la un grup redus de producatori extrem de competitivi, care in 2008 si-au unit fortele, iata ca in acest an, ONVIF, se poate lauda cu peste 500 de companii membre. Scopul acestor colaborari consta in definirea si promovarea unor reguli pentru asigurarea compatibilitatii dintre diferite produse apartinand pietei de security.

ONVIF a fost fondat ca si o alianta tehnologica de catre Axis Communications, Sony si Bosch, insumand in 2018 peste 10.000 de produse compatibile si conforme acestui standard. Specificatiile ONVIF au fost adotate ca si standarde globale de comisia International Electrotechnical si Cenelec si este des intalnit in initiativele de creare orase inteligente, aplicatii IoT si in randul cladirilor inteligente.

Aceasta alianta tehnologica a dus la dezvoltare a 6 profile specifice care acopera functiile de baza ale sistemelor de supraveghere video si control acces IP. Primul profil creat a fost profilul S, care permite streamingul video si audio, controlul PTZ, multicast, controlul releelor tuturor camerelor IP conforme la acest profil. Este cel mai utilizat profil ONVIF de pe piata.

Cele 6 profile sunt urmatoarele:

  • Profilul S pentru streaming video, lansat in 2011
  • Profilul C pentru control acces, lansat in 2013
  • Profilul G pentru stocare on-board si acces distant la inregistrari, lansat in 2014
  • Profiul Q pentru instalare rapida, lansat in 2016
  • Profilul A pentru configurrarea sistemelor de control acces, lansat in 2017
  • Profilul T pentru streaming avansat, urmeaza sa fie lansat in iulie 2018

Inca de la inceputurile acestei aliante, organizatia ONVIF s-a dezvoltat fulgerator, atragand peste 300 de membri si 1000 de produse compatibile in 2011. Daca initial focusul a fost spre interoperabilitatea dintre componentele unui sistem de supraveghere IP, organizatia a anuntat in 2010 extinderea expertizei si in domeniul sistemelor de control acces IP. Aceasta extindere a produs o crestere pana la 5000 de produse intre 2016-2017. Anul acesta ONVIF planuieste depasirea pragului de 10000 de produse conforme cu cel putin unul din profilele mentionate mai sus.

Mai multe informatii referitoare la produsele compatibile ONVIF, incluzand producatorii si modele specifice pot fi gasite pe site-ul oficial: www.onvif.org.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAXIS COMPANION
Articolul următorNoile server Wisenet WAVE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


− 2 = 1