Notificare prin email a detectiei de miscare pentru produsele Hikvision

0
6307

E important pentru fiecare posesor de sistem de monitorizare Hikvision sa fie in contact cu  ceea ce se intampla in “curtea” sa. Cu ajutorul functiei de notificare prin email, utilizatorii nu vor mai fi nevoiti sa se conecteze la sistemul de supraveghere video, deoarece acesta poate fi astfel setat, incat la o detectie de miscare sa expedieze unui destinatar sau pana la maxim trei destinatari un mesaj de notificare insotit si de un screenshot cu cadrul in care s-a generat alarma. Pe langa aceasta optiune, exista si alte tipuri de notificari ale alarmelor ca, notificare intr-un centru de monitorizare, care se poate implementa atat local cat si remote, notificare sonora, sau corelarea cu o iesire de alarma a DVR-ului/NVR-ului. In cazul in care se doreste notificarea prin email, iata care sunt pasii:

Accesare echipament

Primul pas consta in accesarea echipamentului de inregistrare, de unde se vor efectua setarile de detectie de miscare si de notificare prin email. Exista mai multe moduri prin care se pot realiza setarile de mai sus, printre care se pot enumera, setare locala, setare de la distanta sau setare din reteaua local. In ceea ce priveste setarea din reteaua locala, aceasta presupune conectarea la web serverul DVR-ului prin intermediul unui browser, de preferabil Internet Explorer.

login

Pentru versiuni de firmware mai vechi de 3.0, datele implicite de autentificare, sunt admin cu parola 12345. Odata introduse datele de autentificare, accesati pagina de administrare a echipamentului. Aceasta se regaseste sub optiunea Configuration.

Detectia de miscare

Din pagina Configuration, navigati la opiunea Remote Configuration,  de unde selectati optiunea Camera Settings, apoi Motion Detection. Selectati canalul pentru care doriti activarea detectiei de miscare, apoi trasati zonele de interes din cadrul oferit de camera.

 

motion detectiom

Sub tabul Arming Schedule, se poate crea un program de efectuare a detectiei de miscare. De exemplu, in cazul unui birou unde exista miscare in orele de activitate, nu ne intereseaza o astfel de facilitate. Mai importante sunt orele cand in locatie nu ar trebui sa fie personal, in afara programului de lucru. Implicit, programul de efectuare a detectiei de miscare e 24/7.

arming

Odata creat un program de detectie, urmatorul pas consta in corelarea detectiei de miscare cu o actiune. Din tabul Linkage Method,  sunt disponibile optiune ca Full Screen Monitoring, afisarea in fullscreen a camerei in cadrul careia s-a detectat miscare, optiune care are efect doar daca monitorizarea se realizeaza local, mai exact, daca imaginile sunt afisate pe un monitor conectat fizic la echipamentul de inregistrare, la fel si pentru metoda de alarmare audio Audio Warning, dvr-ul va reda un sunet de atentionare in caz de alarma, mai exista si optiunea de notificare intr-un centru de monitorizare video. Optiunea care ne intereseaza e Send Email. Click save.

linkage

Setare email

Pentru a seta echipamentul de inregistrare sa expedieze mailul navigati la optiunea Network Setting  apoi alegeti optiunea Email. 

email

Completati campurile disponibile dupa cum urmeaza:

  • Authentication :activati autentificarea adresei de email utilizata.
  • User name: adresa de email utilizata pentru expedierea mailurilor in caz de detectie de miscare.
  • Password & Confirm: parola urmata de confirmarea acesteia.
  • Smtp server: pentru conturile de email GMAIL, serverul de smtp e smtp.gmail.com.
  • Port si SSL: pentru conturile gmail e nevoie de portul 465 si de o codare SSL.
  • 2 second interval and attached image: in cazul detectiei de miscare se pot expedia emailuri un screenshoturi la un interval de 2 secunde. Aceasta valoare poate fi modificata.
  • Restul de optiuni reprezinta adresa de email a expeditorului si adresele care vor receptiona mailurile.
  • Salvati setarile.

In acest moment DVR-ul dumneavoastra poate expedia emailuri in cazul unei detectii de miscare.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 − = 2