Noile camere Hikvision ColorVu

0
1956

In jurul orei 11 seara la numarul de urgenta 112 s-a efectuat un apel pentru care s-a solicitat prezenta politiei deoarece s-a inregistrat o actiune de furt asupra unei persoane care se plimba in parc. Conform declaratiilor victimei, atacatorul parea a fi un om al strazii care mirosea a alcool. Victima se indrepta spre casa prin parcul central cand deodata a fost atacata si i s-a sustras geanta. Politia a investigat scena, insa din nefericire nu s-au gasit informatii de folos despre atacator. Deoarece nefericitul eveniment s-a produs in timpul noptii, inregistrarile oferite de camerele de monitorizare video nu sunt edificatoare, in aceste conditii, inregistrarile au un grad ridicat de blur de miscare si zgomot.

Parcurile ar trebui sa fie locuri de liniste unde orice persoana poate sa ia o pauza de la agitatia si zgomotul urban. Totusi, plimbarile in parcuri pe timp de noapte reprezinta adesea si expunerea la un pericol. In ciuda faptului ca sistemele de supraveghere video sunt tot mai prezente in zone publice, exista unele cerinte de securitate care ar trebui indeplinite ca rezolutie de inalta definitie, capabilitati de producere imagini chiar si in conditii reduse de iluminare si de ce nu color.

Iata ca a venit randul celor de la Hikvision sa isi utilizeze bogata experienta din randul producerii solutiilor de supraveghere video si sa lanseze noua gama de produse Hikvision ColorVu capabile de producerea unor imagini color pe timp de noapte, eliminand orice grad de incertitudine despre aspectul presupusilor suspecti in cazuri similare cu cel expus mai sus.

Capabilitatea camerelor Hikvision ColorVu de a capta detalii chiar si in conditii reduse de iluminare rezida in doua inovatii tehnologice proprietare: lentile avansate si senzori extrem de sensibili. In contrast cu lentilele conventionale, cele ColorVu sunt echipate cu o super apertura care atinge un F de 1.0, fapt ce permite unei cantitati net superioare de lumina sa patrunda prin aceasta si marirea luminozitatii intregului cadru monitorizat.

Lentilele sunt prevazute cu o sticla optica de tipul (BBAR) Broad-Band Anti-Reflection Coating and Extra-Low Dispersion (ED) pentru a reduce  luminozitatea luminii si pentru a reproduce eficient claritatea scenei si saturatia culorilor. Aceste tehnologii de regula sunt informatii cheie blocate de regula de luminozitatea si intensitatea luminii.

Sensibilitatea ridicata a camerelor ColorVu permite crearea de imagini color de inalta rezolutie in ciuda instalarii in medii cu grade reduse de iluminare. Senzorii acestora sunt capabili de o conversie photovoltaica a informatiilor luminoase in una electrica. Senzorii incorporeaza o noua tehnologie de colectare a luminii care imbunatateste considerabil utilizarea acesteia. Conform testelor efectuate camerele produc imagini clare in cele mai reduse conditii de iluminare. La acestea se adauga un algoritm auto adaptiv de reducere a zgomotului 3D DNR.

Inginerii de la Hikvision au luat in considerare urmatorul aspect. Acestia au echipat camerele cu o sursa suplimentara de iluminare cald cu ajutorul careia in conditiile in care nu exista nici o sursa de iluminare, este garantata productia de imagini color. 

Ca rezultat, camerele Hikvision ColorVu produc imagini color 24/7 exceland in aplicatii de monitorizare a unor zone publice fara iluminare ca parcuri, piete, intersectii, etc.

De exemplu, captarea numarului de inmatriculare a unui autoturism implicat intr-un eveniment este cruciala in investigarea accidentelor. Totusi, un autovehicul cu numarul de inmatriculare obstructionat poate fi analizat din punctul de vedere al brandului, model si in mod special al culorii. Chiar si in conditii vitrege de iluminare, intuneric complet, camerele Hikivision ColorVu pot captura informatii extrem de valoroase.

Tehnologia Hikvision ColorVu este implementata in randul camerelor de supraveghere din familia Turbo HD 5.0 si Easy IP 4.0.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


− 2 = 0