Inregistrare video in cloud

0
2208

Incepand cu versiunea de firmware 3.4.52, DVR-urile Turbo HD de la Hikvision vin in fata utilizatorilor cu o noua functie extrem de interesanta si de actualitate. Aceasta functie consta in salvarea evenimentelor sub forma de clipuri video in cloud utilizand conturi de DropBox, Google Drive si Microsoft OneDrive. Acest tutorial ghideaza utilizatorii de DVR-uri DS-7204HUHI-F1/N in vederea salvarii inregistrarilor intr-un cont existent de DropBox.

Conditii prealabile:

  • O unitate DS-7204HUHI-F1/N cu versiunea de firmware 3.4.52
  • Un cont activ de DropBox
  • Toate porturile de comunicare, 80, 8000, 554 sunt forwardate in router

Pasul 1. Accesand interfata web a DVR-ului se poate verifica daca acesta are versiunea de firmware indicata. In cazul in care versiunea de firmware este mai veche, aceasta poate fi adusa la zi printr-un click pe butonul update sau prin descarcarea firmware-ului de pe portalul Hikvision si efectuare de update din optiunea Maintenance.

1

Pasul 2. Din meniul Storage->Storage Management->Cloud Storage se activeaza optiunea Cloud Storage, apoi se alege tipul de serviciul cloud utilizat. Utilizatorii pot opta intre DropBox, Google Drive si Microsoft OneDrive. In acest exemplu s-a utilizat un cont de DropBox. Apasand butonul Get, o noua fereastra va fi afisata pentru obtinerea unui cod de autorizare generat de contul DropBox.

2

Pasul 3. Inainte de obtinerea codului de autorizare, DropBoxul genereaza o fereastra prin care utilizatorul este instiintat de faptul ca DVR-ul doreste sa acceseze si sa efectueze modificari ale fisierelor din contul curent de DropBox. Efectuand un click pe butonul Allow, utilizatorul este de acord cu cerintele DVR-ului.

3

Pasul 4. Copiati codul de autorizare generat de DropBox si salvati-l in campul Authorization Code din interfata web a DVR-ului.

4

5

Salvati modificarile efectuate. Starea acestui serviciu de stocare Cloud se va modifica din offline in online iar campurile Account Info, Capacity si Used Capacity vor fi completate cu informatii extrase din contul de DropBox.

Pasul 5. Din optiunea Storage se va defini un program de inregistrare la Eveniment pentru camera conectata la canalul 1 al DVR-ului.

8

Din optiunea Event->Basic Event->Alarm Input se activeaza optiunile Enable Alarms Input Handling, Upload Pictures to Cloud si Trigger Channel pentru canalul A1,.

9

In contul de DropBox DVR-ul a creat in mod automat un fisier denumit Record, in care in momentul generarii unui eveniment ca miscare pe canalul 1 se va salva enenimentul. Fisierul video are extensia .mp4 si poate fi vizualizat din interfata DropBoxului. De asemenea acesta poate fi share-uit cu alte persoane sau descarcat pe laptop/PC. Rezolutia si calitatea clipurilor video sunt aceleasi cu parametrii setati in substream-ul camerei, insa cu siguranta pe viitor inginerii software de la Hikvision vor lansa versiuni de firmware prin intermediul carora, clipul video stocat in contul de DropBox va fi la rezolutia maxima acceptata de combinatia camera-DVR Turbo HD.

record.JPG

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 1 = 2