iDS-2CD6412FWD/C, noua solutie de contorizare persoane de la Hikvision

0
2151

Segmentul de retail ocupa un loc important in economia Romaniei. A detine o afacere de succes presupune alinierea la cerintele pietei si normele legislative, dar si utilizarea unor instrumente de analiza care indica fluxul de persoane ce trec pragul unui mic magazin, showroom, etc. La ora actuala exista centre comerciale in cele mai mari orase din Romania, pline de magazine sau de spatii disponibile spre inchiriere. Daca esti in cautarea unui spatiu comercial intr-un mall pentru afacerea ta, pe langa profilul afacerii , un parametru la fel de important il reprezinta numarul de persoane care trec zilnic in dreptul acelui spatiu comercial, acele persoane pot reprezenta clientii care trec pragul magazinului tau. Un numar ridicat de persoane, bineinteles ca influenteaza valoarea chiriei pe acel spatiu comercial. O astfel de solutie e reprezentata de camera Hikvision iDS-2CD6412FWD/C. Acest sistem de contorizare a persoanelor ofera managerilor de magazin informatii referitoare la numarul de persoane care au patruns si iesit din magazin. De exemplu acestia pot verifica daca promotiile sau ofertele au succes, fapt reflectat de influxul de clienti.

Prevazuta cu un senzor Progressive Scan CMOS este capabila de producerea unor fluxuri video de rezolutie maxima 1.3 megapixeli si 25 de fps-uri. Fata de camerele conventionale aceasta este compusa din corpul camerei si lentila, interconectate de un cablu de maxim 8m.

camera

Prin intermediul functiei ROI (Region of Interest), zonele importante din cadru pot fi transmise sistemului de inregistrare la o calitate ridicata, asftel reducandu-se banda si spatiul de stocare. Poate genera trei flxurui video simultane in functie de tipul operatiei, un flux principal si cel de-al treilea flux pot fi transmise la o calitate si rezolutie ridicata, in vreme ce fluxul sub-stream poate fi utilizat pentru monitorizarea de pe terminalele mobile.

Chiar si in conditii solicitante de iluminare, camera este capabila de porducerea unor imagini performante datorita functiilor WDR de 120dB si a 3D DNR pentru reducerea zgomotului. Pe langa acestea se regasesc si functiile Defog, EIS (Electronic Image Stabilization) si BLC.

Partea de analiza inteligenta este asigurata de functii de monotizare a fluxului de persoane cu posibilitatea generarii unor rapoarte in functie de zi/saptamana/luna sau an. Reprezinta solutia ideala la intrarea in banci, magazine sau zone cu numar ridicat de vizitatori.

Camera trebuie instalata deasupra zonei de acces fara a fi obturata de obstacole pentru a obtine rezultatele cat mai fidele.

instalare1

Exista bineinteles o corelatie intre inaltimea camerei, lentila acesteia si latimea zonei de acces.

tabel123

 

Inaltimea de instalare e 3m, atunci se recomanda utilizarea modelului cu lentila de 2.1mm cu o latime optima a zonei de acces de 2.8m.

Daca zona de acces este mai lata decat zona de acoperire a camerei, atunci se recomanda utilizarea unui numar de camere suficient pentru a acoperi intreaga zona de acces.

instalare 2

Numarul de camere este dependent si de prezenta obstacolelor in cadru. Aceste obstacole pot fi detectori anti-furt sau turnicheti.

obstacole

Daca s-au respectat conditiile de instalare, configurarea acesteia este extrem de facila. Accesand interfata web prin intermediul IE, din Configuration->Advanced Configuration->People Counting->Enable People Counting, Camera Calibration and OSD Display, se pot efectua urmatoarele operatii:

  • Trasare bariera de detectie pentru definirea unui spatiu valid. Lungimea acestei bariere de detectie este egala cu distanta dintre umeri a unei persoanel
  • Stabilire directia detectiei.
  • Se pot defini pana la 8 bariere de referinta de diferite dimensiuni.Daca dimensiunile sunt fidele atunci si rezultatele vor reflecta realitatea.

configurare

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


4 − = 2