Hikvision simplifica metoda de recuperare a parolelor uitate

0
2257

Inginerii de la Hikvision au decis sa modifice metoda de recuperare a parolelor uitate, lansand o noua politica, total diferita de metoda clasica expusa in acest articol. Metoda veche, in functie de versiunea de firmware de pe echipament, presupunea expedierea fie a unui serial fie a un fisier exportat prin intermediul utilitarului SADP, catre suportul tehnic localizat in Olanda, sau catre distribuitorii locali. Pe baza acestor informatii se generau unele coduri sau fisiere de reset care erau incarcatate prin SADP in echipament. Deseori durata de raspuns din partea suportului tehnic era de la cateva ore pana la cateva zile, ceea ce uneori este inadmisibil, prin urmare, odata cu versiunea v3.4.90 de firmware compatibila cu NVR-urile din seria E, K si I, acestea s-au aliniat la noua politica de recuperare a parolei. Mai exact, utilizatorii pot recupera cu usurinta parola fara implicarea altor entitati, datorita metodei self-service.

Metoda self-service poate fi utilizata atat de la nivelul interfetei locale a NVR-ului, cat si din interfata web accesata doar din aceeasi retea cu NVR-ul. In momentul activarii echipamentului prin introducerea unei parole puternice si confirmarea acesteia, utilizatorii pot salva un fisier numit GUID. Acelasi fisier GUID este utilizat la recuperarea parolei. De asemenea parola poate fi recuperata daca in prealabil s-au definit un set de intrebari si raspunsuri, iar in momentul uitarii parolei acestia trebuie doar sa raspunda corect la cele 3 intrebari.

Recuperare parola din interfata locala a NVR-ului

  • Din interfata de logare, se efectueaza un click pe noua optiune “Forget Password”.local1
  • Se incarca de pe un stick de memorie fisierul GUID salvat la activarea produsului si se defineste noua parola.
  • Atentie, daca parola de administrator a fost modificata de la activarea inregistratorlui, atunci fisieul GUID exportat nu este valid. Prin urmare se recomanda exportarea fisierului GUID la fiecare modificare  a parolei. Acesta poate fi exportat din optiunea User Management->Edit User->Export GUID. Este nevoie de un stick de memorie atasat la NVR. local2

Recuperare parola din interfata web a NVR-ului

  • Metoda e valida doar la conectarea pe interfata web a NVR-ului de pe un laptop/PC din aceeasi retea cu NVR-ul.
  • Din interfata de logare, se efectueaza un click pe butonul “Forget Password”.web1
  • Se completeaza raspunsurile la cele trei intrebari. Daca acestea coincid cu cele salvate din momentul activarii NVR-ului, atunci, operatorul poate defin o noua parola si confirmarea acesteia.web2

Metoda noua de recuperare a parolei este valida si prin intermediul utilitarul SADP (incepand cu versiunea 3.0.0.2) si din platforma iVMS-4200 (versiunea 2.5.0.5).

 

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 5 = 10