HikCentral, noul VMS HIKVISION

0
1773

Un posibil inlocuitor pentru iVMS-5200? HikCentral reprezinta cea mai noua suita software dezvoltata de cei de la Hikvision, centralizeza eficient toate produsele Hikvision, de la DVR-uri, NVR-uri, camere IP, camere PTZ, monitoare, produse termice, SAN-uri, etc. Cu o structura client-server, HikCentral reprezinta un serviciu de management video care permite inregistrarea fluxurilor video, redarea acestora, managementul alarmelor, functii de ANPR, gestionarea utlizatorilor, recunoasterea faciala si stocare cloud.

HikCentral este scalabil, prin intermediul modulului Remote Site Management (RSM) poate gestiona pana la 100.000 de camere, configura resursele din sistem si gestiona alarme. Extrem de inteligent si sofisticat, acest software este extrem de usor de instalat, configurat si utilizat.

HikCentral este compatibil cu platforma ONFIV, mai exact poate integra majoritatea camerelor IP care suporta acest protocol. Producatorul pune la dispozitia celor interesati SDK-ul acestei platforme pentru integrarea in diferite software-uri.

“TREI MODALITATI DE ACCESARE A SISTEMULUI DE SUPRAVEGHERE”

 1. Hik Central Control Client

 

 

 

 

 

Aplicatia Desktop Control Client se preteaza pentru monitorizarea zilnica a evenimentelor in timp real. La aceasta se adauga posibilitatea de redare a inregistrarilor, etichetarea sugestiva a unor inregistrari pentru o mai buna cautare ulterioara. Contine o interfata flexibila de managemnt a alarmelor prin intermediul careia operatorii pot identifica cu usurinta si gestiona alarmele generate de anumite evenimente.

2. Client Web

Utilizand Internet Explorer,Chrome sau Firefox, operatorii pot inregistra noi dispozitive si configura programele de inregistrare a camerelor, defini utilizatori si drepturile acestora, defini alarme si modul de gestionare. Este posibila vizualizarea live a fluxurilor video generate de camerele IP precum si redarea inregistrarilor.

 

3. Client mobil

Utilizatorii pot accesa sistemul HikCentral cu ajutorul aplicatiei mobile HikCentral Mobile compatibila cu iOS si Android. Functioneaza peste retele Wi-Fi, 3G si 4G.

EFICIENTA SI INTELIGENTA

Intr-un sistem de securitate compus din locatii multiple, colectarea tuturor informatiilor intr-un singur dispecerat si afisarea acestora in timp real poate reprezenta o provocare majora. Solutia HikCentral transforma aceasta provocare intr-o solutie centralizata usor de utilizat si extrem de eficienta. Prin intermediul aplicatiilor mobile, web si Control Center, clientii pot monitoriza starea sistemului, cautare si redare inregistrari, crea  drepturi de utilizatori, etc. Informatiile video pot fi accesate extrem de rapid, etichetate si salvate pentru anchete ulterioare.

 1. Vizualizare facila

Calitatea fluxurilor video este pastrata in modurile de vizualizare live prin comuatea automata intre cele doua tipuri de fluxuri generate de camerele video, main stream si sub stream.

 • In modul de vizualizare live, o singura instanta client poate vizualiza pana la maxim 256 de camere.
 • Se pot defini pana la 4 monitoare, ecrane auxiliare, care pot fi definite dupa bunul plac al utilizatorului, de exemplut, doua monitoare pot fi utilizate pentru vizualizarea live, al treilea pentru redare inregistrari, iar al 4 lea pentru afisarea unei harti interactive cu scopul navigarii mai rapide in conditiile generarii unor alarme.

2. Managementul eficient al alarmelor

Harta interactiva pentru identificare rapida a alarmelor 

 • Camerele pot fi adaugate de exemplu intr-un plan al unui etaj dintr-o cladire pentru o accesare mai rapida.
 • Icoanele asociate camerelor in conditiile generarii unei alarme devin rosii.
 • Operatorii pot vizualiza alarma printr-un simplu click pe icoane camerei in cauza.

Centru de monitorizare alarme extrem de intuitiv

 • Acest modul software centralizeaza informatiile legate de alarme ca locatie si fluxurile video, respectiv fisierele asociate cu acestea.
 • Absolut toate informatiile importante pot fi accesate, verificate si gestionate de catre personalul calificat.

3. Modul extrem de eficient de cautare si redare inregistrari

Redarea inregistrarilor prin navigarea in randul imaginilor reduse 

 • Din fereastra de redare inregistrari, axa timpului este compusa din imagini in miniatura, reduse care apartin exact acelui moment de timp. Operatorii pot naviga in randul acestei ferestre pentru identificarea rapida a unui eveniment produs.
 • Exista posibilitatea definirii vitezei de redare a inregistrarilor atat ca fast forward cat si backward.

Server de analiza VCA (Video Content Analysis) 

 • Permite identificarea evenimentelor ca detectie de miscare indiferent de zona de interes.
 • Utilizatorii pot de defini regului de analiza video si efectua cautari in functie de acestea asupra fisierelor de inregistrari chiar si retroactiv. Mai exact daca o camera este setata sa inregistreze clasic la detectie de miscare pe intreg campul vizual, ulterior operatorii pot defini o bariera virtuala care sa reduca numarul de inregistrari dintr-o investigatie doar la cele care un obiect a trecut peste respectiva bariera.
 • Functiile VCA care pot fi aplicate sunt, trecere peste o bariera virtuala si detectie de intrusi.

4. Protectia inregistrarilor, etichetare fisiere video si export

 • Utilizatorii pot eticheta fisierelor video pentru cautare ulterioara mai rapida.

 

 • Fisierele video pot fi protejate la suprascriere prin apasarea icoanei de “blocare” inregistrare.

 

 • Inregistarile video pot fi criptate in vederea impartasiri acestora cu alti operatori.
 • Acestea pot fi exportate in format AVI pentru redarea cu orice player video.

5. Managementul utilizatorilor

 • Administratorii de sistem pot centaliza si configura utilizatori, controla sistemele inregistrate si asigna drepturi de utilizare specifice per utilizator.
 • Exista o integrare cu Active Directory pentru o asignare si gestionare eficienta a drepturilor de utilizare.

6. Modul semnalare stare sistem

 • Afisarea si monitorizarea sanatatii sistemului, HDD-uri si echipamente offline.
 • Navigare arborescenta printre echipamentele inrolate.
 • Ofera un nivel elementar de mentenanta si service in randul sistemelor mari.

 

 

 

Module

 1. Modul RSM
 • Modulul Remote Site Management permite gestionarea proiectelor mari cu pana la 1024 de servere si peste 100.000 de camere.
 • Un singur RSM poate centraliza toate resursele, drepturile de utilizatori si alarmele.

2. Modul ANPR

Managementul numerelor de inmatriculare detectate de camerele IP, captarea imaginilor autovehiculelor in cauza, gestionarea numerelor de inmatriculare si multe alte functii intra in responsabilitatea modulului ANPR.  Alte functii prezente in iVMS-5200 ca parcari au fost imbunatatite cu scopul optimizarii eficientei in utilizare.

 • In combinatie cu camerele HIKVISION ANPR, HikCentral recunoaste in mod automat numerele de inmatriculare ale autovehiculelor.
 • Integrat la nivel fizic cu bariere, acest modul identifica numarul de inmatriculare si garanteaza accesul in urma consultarii cu o lista de numere.
 • Este posibila o cautare inteligenta dupa un numar de inmatriculare in functie de anumite filtre specifice.

 

 

3. Modul Video Wall

Modul software puternic responsabil cu afisarea si distribuirea imaginilor video pe hardware compatibil. Usor de configurat si utilizat, se preteaza in sistemele de monitorizare mari.

4. Modul people counting

 • HikCentral poate genera rapoarte si grafice intuitive referitor la numarul de persoane care s-au perindat intr-u anumit perimetru.
 • Utilizatorii pot accesa perioadele de timp mai frecventate si nu numai pentru a reda fisierele de inregistrare asociate cu acestea.

5. Platforma de tipul -open

Capacitate software

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 5 = 8