Genetec si Bosch parteneri in prevenirea atacurilor cibernetice

0
1666

Internet of things are ca scop interconectarea obiectelor care ne inconjoara. De la masina de spalat rufe, frigidere, intrerupatoare pana la sisteme de monitorizare video, toate pot fi accesate si controlate dintr-o singura interfata. Insa aceasta interconectare ridica noi vulnerabilitati si eventuale brese de securitate. Hackerii au creat multe neplaceri prin atacurile distribuite avand ca instrument echipamente cu brese importante de securitate. Unele previziuni expun ca pana in 2021, atacurile cibernetice vor produce prierderi de pana la 6 miliarde de dolari americani pe an. Sistemele de supraveghere video sunt vizate in special de hackeri. Intrusii digitali sunt atrasi de vulnerabilitatile acestor produse. Orice risc de aceasta natura poate fi diminuat prin intermediul unor sisteme de securitate eficiente.

Parteneri in prevenirea infractiunilor

Reputatia Genetec in randul proiectelor de securitate extrem de critice si sensibile este in continua crestere. Avand acces la ultima varianta de VMS oferita de Genetec in combinatie cu inovatiile camerelor de supraveghere Bosch, se creaza o bariera insemnata impotriva hackerilor. Camerele Bosch sunt integrate nativ in sistemele Genetec, rezultand asftel o solutie de securitate completa si securizata. 

criptarea, Cea mai buna forma de protectie

Infractiunile legate de cibersecuritate reprezinta cea mai mare amenintare pentru orice companie online, prin urmare este importanta existenta unei metode fiabile de protectie a sistemului. Criptarea fluxurilor video si a datelor stocate este extrem de vitala. Absolut toate camerele IP Bosch au incorporate modulul Trusted Platform Module (TPM) pentru a stoca in siguranta chei de criptare si a activa criptarea tuturor datelor video transmise de catre camere arhivatoarelor Genetec utilizand protocolul SRTP (Secure Real-Time Transport Protocol). O metoda aditionala consta in crearea unei scheme de permisiuni bazate pe privilegiile cumulate de utilizatori specifici.

Sincronizat. centralizat. mai protejat

Multumita integrarii serviciului Microsoft Active Directory, managementul utilizatorilor poate fi monitorizat si centralizat pana la nivel de Windows. Fie ca utilizator sau grup de utilizatori, AD poate fi sincronizat la nivelul Security Center.

Securizarea camerelor, softwareurilor de management si a clientilor

Parolele reprezinta un substrat esential al securitatii. Arhivatorul Genetec (Archiver) utilizeaza un certificat client (care poate fi semnat de o terta partitie de incredere, instalata implicit) in procesul de autentificare in randul camerelor BOSCH. Aditional, doar firmware-urile oficiale BOSCH sunt acceptate, iar orice operatie criptografica poat fi executata in interiorul platformei TPM (Trusted Platform Module).

Certificatele sunt mai putin susceptibile in fata atacurilor hackerilor, scop pentru care Genetec utilizeaza certificate in pasul de autentificare in Security Center si versiunile client. Sistemul Genetec de management interactioneaza direct cu camerele Bosch prin intermediul certificatelor, asigurandu-se astfel o protectie sporita a datelor deoarece atat datele stocate cat si cele transmise raman in permanenta criptate.

Parteneriatul Bosch si Genetec introduce pe piata sistemelor de securitate una din cele mai securitzate solutii de date specifice.

 

Sursa: www.securityworldmarket.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


4 + = 9