Functia Virtual Host a NVR-urilor Hikvision

0
2310

Una dintre caracteristicile cele mai importante ale NVR-urilor HIKVISION o reprezinta functia de PoE built-in, disponibila la modelele care au in sufix litera “P”. Posibilitatea alimentarii camerelor direct din NVR in combinatie cu functia “Plug and Play” faciliteaza instalarea si configurarea unui sistem de monitorizare video IP. Combinatia de mai sus reprezinta si unul dintre punctele forte de vanzare a echipamentelor IP Hikvision. Totusi exista si un mic dezavantaj al unei astfel de functii. Conectand direct camera la unul dintre porturile PoE ale NVR-ului, aceasta va face parte dintr-o retea inaccesibila de pe un laptop sau PC situat in acceasi retea cu NVR-ul ,deoarece NVR-ul este prevazut cu doua placi de retea, una interna pentru camere si a doua, externa, pentru conectarea in reteaua locala. Mai mult, din meniul de utilizare a NVR-ului, utilizatorii pot efectua setari de baza in ceea ce priveste performantele camerei, majoritatea sunt de imagine si streaming. Asadar, in situatia in care este nevoie de o accesare directa a camerei, singura modalitate consta in conectarea laptopului sau PC-ului pe unul dintre porturile PoE disponibile ale NVR-ului, urmata de setarea placii de retea cu un IP din acceasi clasa cu IP-ul intern al NVR-ului, ulterior camera poate fi accesata printr-un web browser.

Incepand cu versiunea 3.1.0 de firmware pentru NVR-uri, Hikvision a introdus notiunea de Virtual Host.  Activand aceasta functie, NVR-ul perimte utilizatorilor conectarea la orice camera alimentata din porturile PoE via web browser. In aceasta situatie, NVR-ul forwardeaza traficul de la camera catre web browser, jucand rolul de router.

Pentru a beneficia de o astfel de functie e nevoie ca NVR-ul sa fie actualizat la cea mai recenta versiune de firmware disponibila pe portalul Hikvision. Dupa efectuarea update-ului, accesati pagina web a NVR-ului, navigati in meniu de Configurare->Remote Configuration->Network Settings apoi Advanced Settings.

1

2

Activati optiunea “Enable Virtual Host” si salvati modificarile efectuate.

3

Activand functia de “Virtual Host”, NVR-ul creaza o politica de translatie a retelei intre reteaua interna, de exemplu, 192.168.254.XXX si reteaua locala in care este situat la care se adauga si un port. Acest port poate avea valori incepand cu 65001 pentru camera conectata pe portul 1 al NVR-ului si se incrementeaza pentru fiecare port. De exemplu, pentru un NVR cu porturi PoE, IP-ul inter al camerei 10 este 192.168.254.11. Pentru o adresa de LAN a NVR-ului de forma 10.0.10.74, prin activarea functiei “Virtual Host”, camera 10 va putea fi accesata din retea prin intermediul unui web browser astfel http://10.0.10.74:65010.

Adresele interne ale camerelor IP se regasesc in submeniul Camera Management.

5

Odata cu activarea functiei “Virtual Host” camera poate fi accesata print intermediul unui web browser.

web access

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


9 − = 1