DS-2DF8836IV-AELW- un PTZ Hikvision 4K

0
2148

Noul PTZ 4K DS-2DF8836IV-AELW de la Hikvision combina cele mai bune tehnologii dezvoltate de Hikvision intr-o singura camera. Probabil cei care au creionat acest model au intentionat sa creeze un tur de forta tehnologic zreusind astfel sa introduca in bucataria CCTV-ului un model de camera speed dome care inglobeaza tehnologii video ca rezolutie 4K (4096 x 2160), un zoom optic 36x (6.2~202mm), leduri IR cu o raza de activitate pana la 200m, un WDR de 120dB, un grad de protectie la intemperii IP66 si antivandalism IK10, precum performante extraordinare in conditii reduse si solicitante de iluminare in modul color de functionare.

Cei de la Hikvision nu degeaba au etichetat aceasta camera ca fiind smart. Asta pentru ca la tehnologiile video integrate in acest model se adauga o serie de functii inteligente de analiza video ca Smart Tracking si Smart Detection. Printre functiile Smart Tracking se numara urmarirea obiectelor in miscare in functie de tipul de alarma generat, de exemplu, mod manual de tracking, urmarire intrusi, urmarire obiecte care au travesat o bariera virtuala sau au patruns/parasit intr-o regiune special creionata si functia de smart tracking pe durata patrularii intre multiple tipuri de scenarii sau control al acesteia.

features

Functiile Smart Detection regasite la acest model sunt detectie de intrusi, trecere bariera virtuala, exceptie audio, patrundere sau parasirea unei zone de detectie.

O functie noua extrem de utila intalnita la aceasta camere e functia de park actions. Aceasta functie permite speed dome-ului sa initieze o actiune predefinita ca scan, preset pattern, in mod automat dupa o perioada de inactivitate. In situatiile in care operatorii controleaza camera si o focalizeza pe o anumita zona, de cele mai multe ori acestia uita sa o aduca pe o pozitie de monitorizare in ansamblu. Astfel, pentru utilizarea cat mai eficienta, aceasta poate fi adusa de pe pozitia respectiva pe o pozitie sau o activitate care acopera cat mai mult de aria monitorizata.

   Sarcinile programate pot facilita intreg procesul de monitorizare. Mai exact, se pot crea sarcini care pot activa in anumite perioade de timp. De exemplu, pe durata orelor de lucru, aceasta poate fi setata sa efectueze tururi presetate, iar in afara orelor de lucru sa fie pozitionata pe o pozitie de interes. La acestea se mai adauga si functiile de rebootare periodica, ajustare automata si activarea unor porturi de iesire.
   Din punctul de vedere al interfetelor, DS-2DF8836IV-AELW, este prevazut cu 7 intrari de alarma si 2 iesiri. Exista anumite conditii in care acestea pot fi activate, de exemplu, detectie de intrusi, trecere bariera virtuala, patrundere/parasire zona, exceptie audio, clasica detectie de miscare, analiza dinamica a imagini, alarma de sabotare, deconectare de la retea, execeptie de stocare sau conflicte generate de adresa IP. Conditiile enumerate de mai sus genereaza actiuni ca actionare a unui preset, patrule, sau pattern, inregistrare pe card microSD/SDHC, actionare releu de iesire, notificare eveniment in aplicatiile client de monitorizare ca iVMS-4200, expediere de email-uri, upload imagini pe un server FTP.Exista si o iesire video compozit BNC, 1 intrare si o iesire audio si bineinteles un conector RJ-45.
   Camera poate furniza 3 fluxuri video. Cel principal, main stream, la maxim 24 de cadre pe secunda si o rezolutie de 4096 x 2160. Streamul secundar, sub stream, caracterizat de o rezolutie maxima de 704 x 480 si o rata de 25 fps-uri, iar cel de-al treilea flux, la 25 fps-uri si rezolutia de 704 x 480. Printre standardele de compresie se regasec cele clasice H.264/MJPEG/MPEG4 si codarea H.264 cu profilele Baseline/Main/High.
  Este prevazut cu un slot de memorie SD care suporta carduri de maxim 128GB,  un web server pentru conectare de la distanta si suporta conectarea pana la 8 NAS-uri sau share-uri pentru salvare inregistrari. Partea de securitate este gestionata de o metoda de criptare HTTPS si un control IEEE 802.1X.
  Zonele de interes pot fi codate la rezolutie si calitate ridicata multumita tehnologiei ROI. Suporta smart recording cu stocare edge si doua tipuri de analiza a continutului video (dual -VCA) pentru cautare mai usoara a evenimentelor stocate pe NVR-uri sau platformele video de monitorizare. Imaginile video sunt procesate de functii inteligente ca smart defog, HLC, smart IR si EIS, in vreme ce codecurile smart ofera imagini la bit rate-uri scazute pentru zonele ROI. Utilizatorii pot utiliza maxim 24 de masti private, fiecare de culoare diferite si forma poligonala.
   Camera suporta maxim 20 de utilizatori conectati simultan si care vizualizeaza live flxurile generate de camera. In ceea ce priveste compatibilitatea, acest model face parte din randurile standardelor ONVIF, PSI, CGI si nu in ultimul rand este a fost integrata nativ in platforma Genetec. Este de asemenea compatibila cu browserele web Internet Explorer IE 7+, Chrome 18+, Firefox 5.0 +, Safari 5.02+ in multiple limbi. Suporta protocoale RS-485 ca Hikvision, clasicele Pelco-P, Pelco-D dar si adaptiv. Consumul de putere e undeva in jurul valorii 60W iar gama de temperatura de functionare este intre -40 si 60 de grade Celsius.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 − = 6