Detectorul de gaz

0
2392

Este un dispozitiv creat pentru siguranta noastra folosindu-se fie atasat unui sistem de avertizare la efractie sau incendiu, fie stand alone (detine sirena interioara si avertizare Led).
Majoritatea detectorilor de gaz, certificati, detin incorporat releu de tip NO/NC ce poate fi utilizat si pentru a comanda inchiderea unei electrovalve pentru a intrerupe scurgerea de gaz detectata.

Detector de gaz cu releuDetector de gaz stand alone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cel mai important aspect ce trebuie respectat in montarea unui detector de gaz este pozitionarea acestuia, si anume: in cazul in care se urmareste detectia unei scurgeri de metan, acesta trebuie montat la 30 cm sub nivelul tavanului deoarece metanul este mai usor decat aerul si acesta se va acumula sus; in cazul in care dorim detectia de butan sau propan, aceste doua gaze sunt mai grele decat aerul si este necesar ca instalarea sa fie facuta la 30 cm deasupra pardoselii deoarece acumularea va avea loc in partea de jos.

Detector de gaz metan

Daca in locuinta detineti mai multe surse de gaz, puteti lua in considerare montarea mai multor dispozitive de detectie (un detector are distanta maxima de detectie fata de sursa de detectie – 4 m).

Pentru siguranta dumneavoastra este indicat, ca dispozitivul sa fie verificat periodic; majoritate dispozitivelor se pot verifica prin simpla apasare a butonului de test astfel incat acesta va indica daca functioneaza corect sau daca detine o problema de comanda.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 − = 3