Întreprinderile din întreaga lume au o comunitate extinsă. Acestea trebuie să-și protejeze spațiile, echipamentele și alte active și obiecte de valoare care sunt ținute în locația desfășurării activității. Acest lucru presupune o abordare robustă și cuprinzătoare a siguranței și utilizarea celor mai noi aspecte în domeniul securității biometrice.
Securitatea riguroasă poate aduce provocări, precum și asigurări. Din păcate, întreruperile ce folosesc verificările fizice ale personalului ca măsură de securitate, pot contribui la blocarea eficienței operaționale, încetinind organizațiile și reducând productivitatea angajaților datorită întârzierii obținerii accesului în facilități.
Introducerea securității biometrice pe piața de control al accesului s-a dovedit eficientă contra vulnerabilităților în materie de securitate și productivitate; este, de asemenea, una dintre cele mai mari tendințe văzute în controlul accesului, de la introducerea cardurilor încoace.
Frumusețea biometriei
Soluțiile biometrice îndepărtează elementul de eroare umană din câmpul securității. Citind caracteristicile fiziologice ale personalului prin intermediul scanării amprentelor, recunoașterii faciale, recunoașterii irisului etc., securitatea biometrică elimină nevoia de carduri sau chei; obiectele pot fi pierdute, furate sau împrumutate de către personal neautorizat.
Măsurile de securitate biometrică sunt, de asemenea, concepute pentru a oferi acces rapid și ușor persoanelor care au nevoie. Nu există niciun blocaj în timp ce oamenii își caută cheile sau cardurile. Nimeni nu trebuie să se întoarcă la birou pentru a vedea dacă și-a lăsat cardul într-un sertar. Nu există parole sau coduri PIN care să fie uitate.
Tehnologia biometrică evoluează constant
Biometria este ceva relativ nou și inovator; bazele tehnologiei au existat, de fapt, înainte de al doilea război mondial.
Scanarea irisului debutează încă din anii 1930, în timp ce tehnologia de recunoaștere a amprentelor se duce chiar mai departe, până la sfârșitul anilor 1800. În anii ’80 -’90 au fost făcuți pași mari în ceea ce privește punerea la dispoziție a acestor tehnologii și aplicarea lor în industria securității.
Rămâne, așadar, să cădem de acord că, deși scanarea amprentelor și a irisului au devenit ceva obișnuit în lumea controlului de acces (destul de recent), în lumea biometrică există discuții despre tehnologii și mai interesante, care devin chiar acum parte integrată a securității întreprinderilor și al controlului accesului în toată lumea.
Recunoașterea facială, AI și tehnologia Deep Learning
Recunoașterea facială a devenit tot mai discutată și folosită recent. Dacă ai un smartphone nou, există șanse mari să folosești deja tehnologia de recunoaștere facială în fiecare zi. Aceasta evoluează evoluează rapid, odată cu aplicarea AI și a tehnologiei de Machine Learning în tot mai multe dispozitive banale la prima vedere.
Recunoașterea vocală
Tonurile unice ale vocilor noastre sunt la fel de individuale ca amprentele, fața sau ochii noștri. Există deja sisteme sofisticate de recunoaștere a vocii care pot acorda acces la o serie de servicii importante prin detecția caracteristicilor vocale și compararea acestora cu tipare sonice pre-stocate.
Un impersonator ar putea fi suficient de bun pentru a păcăli o ureche umană, dar nici un om, oricât de înzestrat, nu poate reproduce mapările unice laringelui uman și modul în care acestea modelează calitatea vocii atunci când aerul este expirat prin ele.
Lumea biometriei nu se limitează la caracteristici fizice precum fețele și amprentele digitale; aceasta înglobează, de asemenea, felurile unice în care ne mișcăm.
În timp ce, la fel ca vocile noastre, mersul nostru poate fi copiat, software-ul sofisticat poate recunoaște o mișcare umană chiar și atunci când se depune un efort conștient de a o modifica. Această tehnologie poate, de asemenea, să monitorizeze semnele fizice ale unui comportament suspect.
Cu toate acestea, din cauza marjei de eroare, este puțin probabil să devină o măsură de control al accesului de sine stătătoare și va fi probabil utilizată împreună cu alte tehnologii de scanare, cum ar fi recunoașterea facială și / sau vocală.
Cu toate acestea, este o măsură suplimentară de securitate pe care probabil că mulți o vor considera demnă de implementat.
IoT (Internet of Things) și îmbunătățirea conectivității
Odată cu creșterea utilizării dispozitivelor IoT, putem presupune că această tenologie va avea implicații și asupra securității și controlului accesului în 2020.
Pe măsură ce dispozitivele de securitate și cele normale devin mai bine conectate între ele, există un potențial pentru schimbul de date și colectarea de informații între dispozitive. Aceste date pot oferi proprietarilor de afaceri o prezentare mai cuprinzătoare și mai detaliată a măsurilor de securitate și a operațiunilor generale ce trebuiesc implementate.