Compresia Zipstream de la Axis este acum compatibila cu noile camere 4K si panoramice

0
1731

Axis Communication a adus imbunatatiri tehnologiei de compresie video proprietara Zipstream in vederea gestionarii datelor uriase generate de camerele video panoramice si de rezolutie 4K. Detaliile din fluxurile video sunt astfel pastrate minimizand banda necesara transmisiei fluxruilor video si cerintele de stocare cu pana la 50%. De asemenea cei de la Axis au anuntat lansarea a doua dome-uri care sunt prevazute cu tehnologia Zipstream la un pret redus, panoramice si acoperire ampla datorita rezolutiei ridicate.

Cerintele clientilor pentru sistemele de supraveghere video pot fi uneori contradictorii: dorinta de calitate, rezolutie si acoperire in combinatie cu controlul costurilor in relatie cu banda si stocarea. Raspunsul celor de la Axis referitor la aceste cerinte consta in dezvoltarea continua a tehnologiei Zipstream pentru “atacarea” provocarilor introduse de dezvoltarea si introducerea de noi functii in randul camerelor de supraveghere video.

Imbunatatiri Zipstream

Johan Paulsson, Chief Technology Officer a declarat, “stocarea si banda reprezinta cea mai importanta parte din costul total al unui sistem de supraveghere video. Tehnologia Zipstream se adreseaza nevoilor specifice ale industriei de securitate, minimizandu-le fara degradarea detaliilor din fluxurile video. Suntem fericiti si mandri sa anuntam ca aceste imbunatatiri ale compresiei Zipstream vizeaza si camerele panoramice si cele de rezolutie 4K.”

Noile modele de camere AXIS M3047-P si AXIS M3048-P preiau avantajele tehnologiei Zipstream si furnizeaza o acoperire panoramica la un cost total extrem de redus.

Functii noi

Cu un design mai atractiv si redus ca dimensiuni fata de predecesorii acestora, noile domuri sunt extrem de compacte si fara capac peste lentile, fapt prin care sunt mai discrete si sunt eleminate reflexiile IR din capac. La acestea se adauga carcase antivandale care pot fi in varianta neagra. Camerele suporta functia de dewarp atat la nivel local cat si in client.

AXIS M3047-P vine cu un senzor de 6 megapixeli, in vreme ce M3048-P este prevazut cu un senzor de 12 megapixeli. Ambele modele furnizeaza fluxuri video la 25fps-uri de o calitate ridicata atat in conditii normale de functionare cat si in medii solicitante din punctul de vedere al conditiilor de iluminare.

Petra Bennermark, Global Product Manager, a declarat, “…prin combinarea acestor dome-uri cu tehnologia Zipstream se obtine o solutie efectiva din punctul de vedere al costurilor, furnizand o acoperie comprehensiva prin pastrarea unui grad ridicat de detalii a imaginilor panoramice.”

 

Sursa: www.axis.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 + = 15