Cine, cum, cand?

0
2112

Cine, cum, cand? sunt probabil intrebarile care si le poate pune fiecare posesor de sistem de monitorizare video in momentul in care acesta poate fi accesat din internet, deoarece orice echipament online poate deveni tinta atacurilor hackerilor. Daca nu v-ati pus aceste intrebari, acum e momentul, deoarece exista raspunsuri. Orice accesare neautorizata a unui echipament online se numeste infractiune cibernetica. Infractiunile cibernetice sau cybercrimes, au loc adesea in conditiile in care se doreste musamalizarea si acoperirea unor infractiuni sau pur si simplu pentru accesarea inregistrarilor.

Cine produce o infractiune cibernetica? Infractiunile cibernetice sunt produse de indivizi sau grupuri de indivizi care isi combina fortele sa efectueze atacuri coordonate. De regula, acestia activeaza sub anonimat si pot actiona din orice locatie de pe glob cu conditia existentei unei conexiuni la internet. Practic orice persoana cu o conexiune de internet poate produce infractiuni cibernetice.

Publicul tinta a atacurilor o reprezinta retele mici de calculatoare, deoarece acestea nu au neaparat un nivel ridicat de securitate, fiind astfel mai vulnerabile in fata hackerilor.

Cum se produce o infractiune cibernetica? Exista mai multe tehnici de producere a unor atacuri cibernetice, precum si modalitati diferite de administrare particulare a fiecarei tehnici. Acestea pot fi produse prin intermediul unor virusi, malware sau prin simpla exploatare a vulnerabilitatii solutiilor software dezvoltate de catre producatorii de sisteme de monitorizare video.

Atacurile cibernetice sunt impartite in mai multe categorii:

a. BotNet – roboti software sau boti care au rolul de a imprastia in mod automat un malware.

b. Inginerie sociala – modul de functionare are la baza o minciuna, sau chiar manipularea oamenilor in dezvaluirea conturilor de utilizare a sistemelor de monitorizare, sau a unor informatii de tipul, adresa IP, porturi utilizate sau de la care producator au fost achizitionate. Zilele trecute, la nivel national “se plimba” un mail prin care erau instiintati destinatarii despre un presupus premiu ce consta intr-un weekend all-inclusive la Poiana Brasov. In spatele acestui mail, era de fapt un virus, insa multi sunt aceia care din naivitate deschid mailul si dau frau liber virusului in sistem.

c. Atacuri DOS -Denial of Service, atacuri in urma carora retelele de calculatoare sunt flodate si devin inaccesibile utilizatorilor.

Cand sunt produse infractiunile cibernetice? Este extrem de greu apreciat cand si unde se va produce o infractiune cibernetica, deoarece sunt nenumarate modalitatile prin care infractorii isi sterg urmele.

Sunteti posesorul unui sistem de monitoizare video si nu doriti sa fiti victima unui atac cibernetic? Urmati indicatiile expuse in acest articol.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


6 + = 14