Chinez retinut de politie cu ajutorul recunoasterii faciale la un concert pop

0
851

Unitatile de politie au reusit se retina un suspect cu ajutorul tehnologiei de recunoastere faciala din randul a peste 60.000 de participanti la un concert.

Suspectul, identificat doar ca Mr Ao, era prezent in cadrul unui concert sustinut de pop starul chinez Jacky Cheung in orasul Nanchang. Conform declaratiei ofiterilor de politie, barbatul de 31 de ani cautat pentru infractiuni econimice a fost extrem de socat in urma retinerii sale pe baza recunoasterii faciale in randul unui numar atat de mare de chinezi.

“Concertul a atras peste 60.000 de participanti, prin urmare am sporit gradul de securitate”, a declarat ofiterul de politie Li Jin. “Au fost setate camere la casele de marcat prevazute cu software-uri de recunoastere faciala.” Acestea au fost conectate la baza de date a politiei cu ajutorul carora a fost posibila calcularea numarului de persoane de pe stadion si identificare acestora cu ajutorul informatiilor din bazele de date ale politiei.

Sistemele de recunoastere faciala isi fac simtita prezenta in activitatea zilnica a unitatilor de politie chineze, fapt pentru care acestia au reusit sa retina si alti suspecti.

In luna august 2017, politistii din Qingdao, regiunea Shandong, au reusit sa aresteze 25 de fugitivi cu ajutorul sistemului de recunoastere faciala din dotare.

Conform publicatiei Liaoshen Evening News au fost arestati trei suspecti de catre politia din Shenyang cu ajutorul camerelor de supraveghere si a sistemului de recunoastere faciala instalate in cateva statii de metrou.

 

 

Sursa: www.bbc.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 2 = 9