Cel mai bun din curtea scolii

0
1754

In urma cu cateva luni, Hikvision a lansat un produs care redefineste conceptul de camera de supraveghere, un produs complex, inedit si performant. DS-2CD4A26FWD-IZHS este mai mult decat o camera, reprezinta un sistem complet, capabil sa furnizeze  o suita noua de functii inteligente de procesare a imaginii, dar si gestionare de evenimente. Inainte de a lista toate functiile smart si capabilitatiile acestei camere, vom analiza designul acesteia.

Aceasta camera este creata sub noul design Hikvision pentru camere bullet de exterior, cu leduri IR ascunse sub sticla fumurie anti-reflectorizanta. Totodata, aceasta sticla reflectorizanta are un al doilea rol, cel de a pastra paianjenii, ganganiile, musculitele la distanta.  In comparatie cu modelele din seriile R0, R2, acest model, ca dimensiuni fizice, e mult mai robost avand urmatoarele dimensiuni 100×103.9×311.8mm, inspirand totodata impozanta si ideea de performanta.

11857635_1456912667947254_532245151_n

Ca interfete fizice, acest  model este insotit de multiple intrari/iesiri ca: RJ-45, intrare si iesire audio, alimentare 12VDC, iesire CVBS pentru conectare la un monitor de test in vederea setarii campului vizual in functie de scena monitorizata, dar si o intrare si iesire de alarma.

 

 

 

 

11844090_1456912661280588_844190110_nSuportul de prindere este de tipul 3 axe, ceea ce permite instalatorului sa instaleze camera pe diferite pozitii.

 

 

 

 

 

 

Imagine

Cu o rezolutie de 1080P(2MP) si un senzor extrem de mare 1/1.8″ Progressive Scan CMOS, combinate cu un WDR(Wide Dynamic Range) de 120dB si 3D DNR( Digital Noise Reduction), camera furnizeaza fluxuri video de pana la 1080p si la o rata de 60 de cadre pe secunda fara latenta si clare atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte. Functia DEFOG este de asemenea incorporata in aceasta camera cu rolul de a imbunatati considerabil claritatea imaginii in conditii vitrege de vizibilitate ca ploaie sau ceata.

DS-2CD4A26FWD-IZHS prezinta imagini clare chiar si in conditii reduse de iluminare datorita functiei DARKFIGHTER. Camera capteaza imagini color/monocrom devenind astfel un adevarat competitor in fata produselor conventionale IP.

Lentila varifocala de 2.8~12mm si zoom motorizat cu focus automat permite utilizatorilor pozitionarea lentilei, de la distanta, in functie de dimensiunie fizice ale scenei monitorizate. Exista 3 posibiltiati de reglare a focusului: auto, semi-auto si manual. Pentru mai bune rezultate, se recomanda modul de functionare auto. Camera poate fi instalata de asemenea si pe coridoare, sau spatii inguste.

 

Functii smart

Echipata cu o suita completa de functii inteligente in scopul detectiei cat mai exacta a unor amenintari reale, camera DS-2CD4A26FWD-IZHS, redefineste conceptul de monitorizare video. Cuprinde doua categorii de functii: Smart Event si Vehicle Detection.

Smart Event contine urmatoarele functii:

 • Detectie Exceptie Audio – camera e capabila trimiterea unei alarme centrului de monitorizare video, trimitere de email,  sau activarea iesirii de alarma in conditiile reducerii drastice sau spikeuri pe semnalul audio.
 • Detectie de Defocalizare – in raport cu un anumit nivel de sensibilitate, camera poate genera alarme daca focusul este modificat.
 • Detectie Schimbare de Scena – in cazul unei modificari intentionate a pozitiei camerei, aceasta poate declansa o alarma.
 • Detectie Faciala – detecteaza fete, dar nu identifica.
 • Detectie Trecere Bariera Virtuala – detecteaza vehiculele sau persoanele care intrerup o bariera virtuala definita din meniul camerei.
 • Detectie Intrus – daca o persoana, sau un obiect, pantrunde intr-o zona predefinita, camera poate genera o alarma.
 • Detectie Bagaje Nesupravegheate – daca un obiect e uitat intr-o zona predefinita, camera poate genera o alarma.
 • Detectie de Obiecte Inlaturate – daca un obiect e inlaturat dintr-o zona predefinita, camera poate genera 0 alarma.
 • Numarare Persoane – determina numarul de persoane care au patruns sau iesit dintr-o anumita zona. Aceste informatii sunt stocate pe cardul SD/SDHC/SDXC si pot fi redate, din interfata web a acesteia sub forma unui grafic.counting

Detectia de vehicule reprezinta a doua categorie de functii de analiza video prezenta la nivelul acestei camere, de altfel, cea mai importanta functie. Cele mai bune rezultate se obtin daca sunt respectate conditiile optime de amplasare a acestei camere, cat mai perpendicular pe  banda monitorizata. Detectia numerelor de inmatriculare poate fi realizata pe maxim 4 benzi, la o viteza de maxim 70km/h.

Conditiile optime de instalare sunt urmatoarele:

 • Dimensiunea numarulul de inmatriculare trebuie sa fie aproximativ 130×500 de pixeli.
 • Gradul de rotire +/- 5 grade.
 • Unghiul vertical dintre camera si planul orizontal nu trebuie sa fie mai mare de 30 de grade.
 • Daca se vor monitoriza mai mult de o banda, atunci se recomanda instalarea camerei pe mijlocul drumului.

Numerele de inmatriculare recunoscute sunt stocate pe cardul SD (capacitatea maxima de 128GB). Din interfata web a camerei, sub sectiunea Real-time LPR results, sunt afisate in timp real toate numerele de inmatriculare recunoscute.  Pe langa stocarea locala pe card SD, camera poate transmite rezultatele LPR atat pe NVR-uri Hikvision sau sistemului mai complex, IVMS-5200. Detectia numerelor de inmatriculare poate declansa o serie de actiun, printre care se numara, notificarea intr-un centru de monitorizare, upload imagini pe servere FTP.

Detectia numerelor de inmatriculare poate fi configurata pe NVR-urile Hikvision cu versiuni de fimrware incepand cu v.3.3.0. La nivelul NVR-ului se pot uploada liste de numere de inmatriculare de tipul whitelist/blacklist. Daca un numar de inmatriculare se regaseste intr-una din cele doua liste, se pot genera o serie de actiuni ca: avertizare sonora, expediere email, sau generarea unei alarme pe porturile de iesire ale NVR-ului. Informatiile de recunoastere nu sunt afisate in timp real pe fluxul primit de la camera, in schimb se poate seta o notificare sonora pentru avertizarea operatorului de prezenta unui vehicul.

A doua modalitate de stocare a informatiilor de ANPR este platforma software IVMS-5200P Professional, versiunea 3.1.1. Aceasta platforma functioneaza pe baza de licentiere, mai exact e nevoie de licenta iVMS-5200 P16, ce cuprinde licenta pentru 4 camere LPR si licenta pentru maxim 16 camere IP Hikvision, precum si o licenta de stocare. Spre deosebire de NVR-uri, unde informatiile de recunoastere nu erau afisate in timp real, IVMS-5200P are aceasta facilitate.

 

dtc

 

Considerand toate functiile de mai sus, DS-2CD4A26FWD-IZHS  e un sistem complet care poate satisface fara probleme exigentele celor mai pretentiosi clienti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 − 6 =