Ce trebuie sa consideri cand proiectezi un sistem de protectie perimetrala

0
1854

Implementarea unui sistem de protectie perimetrala adesea poate genera batai de cap dezvoltatorului. Pentru crearea unui plan de protectie perimetrala integratorii trebuie sa tina cont de mai multi factori, de exemplu dimensiunea perimetrului, tehnologiile existente, climatul in care sistemul va fi instalat.

Axis Communications a pus la dispozitia specialistilor din domeniu si nu numai un raport cu cele mai importante 6 intrebari care necesita o atentie sporita din partea integratorilor. Rezumatul acestui raport este prezentat in randurile care urmeaza.

  1. Cum se poate defini un ”perimetru”?

In dezvoltarea unui plan de protectie perimetrala, primul aspect de luat in considerare reprezinta dimensiunea perimetrului. Dimensiunea acestuia este direct proportionala cu costul total al proiectului de protectie perimetrala. Se recomanda urmatoarele indicatii:

  • Identificarea tuturor intrarilor si iesirilor.
  • Examinarea fizica a perimetrului: acesta poate contine ziduri, garduri sau alte structuri precum si vegetatie.
  • Care sunt efectele unei patrunderi frauduloase?

2. Tehnologia utilizata e de actualitate?

Avand un sistem actualizat este extrem de important deoarece:

  • Eficienta sistemului este sporita prin utilizarea unor functii de analiza care in ultimele trimestre sunt tot mai des intalnite in randul echipamentelor. Prin mutarea procesarii in randul echipamentelor finale, puterea de procesare a serverelor este redusa fapt ce poate fi reflectat in reducerea costului acestora.
  • Protejare impotriva atacurilor cibernetice.

3. Cat de mult afecteaza acuratetea detectiei conditiile climaterice?

Conditiile climaterice si modificarile ce tin de vegetatie pot afecta atat echipamentele, precizia si nivelul de detectie. De exemplu in conditii cu fulgere sau iluminare puternica, cele mai afectate sunt camerele de supraveghere video analogice. Contracararea efectelor generate de asftel de conditii se realizeaza prin utilizarea unor camere IP, prevazute cu WDR -Wide Dynamic Range, sau chiar camere termice. Alti factori care influenteaza performantele unui sistem de protectie perimetrala sunt:

  • Umiditatea: condensul produs intre sticla protectoare si lentila camerei fac ca imaginile produse sa fie blurate. Mai mult acesta va afecta in timp componentele electronice din camera, ajungandu-se intr-un final la erodarea acestora si defectarea camerelor.
  • Temperatura: valori extreme sau expunerea in medii saline pot aduce la o functionare defectuoasa. Se recomanda utilizarea unor camere speciale pentru astfel de instalari.
  • Montajul: Suprafetele neregulate presupune montaj particularizat. De accea se recomanda analiza in prealabil a pozitiei in care vor fi instalate camerele.

4. Cine si cum este notificat?

Confrom Axis, pentru monitorizarea perimetrala in mod continuu si in multiple locatii adesea se utilizeaza sistemele de monitorizare video IP cu posibilitaea conectarii de la distanta. Aceste solutii permit personalului de securitate monitorizarea continua a perimetrelor.

5. Cum se poate determina cauza unei alarme?

Alarmele false aduc pierderi insemnate. Identificarea si combaterea sursei se realizeaza cu usurinta prin intermediul sistem perimetral potrivit. De exemplu, camerele termice cu analiza video inteligenta pe langa faptul ca reduc semnificativ numarul de alarme false fata de cele optice, acestea sunt mai putin sensibile la conditiile climatice severe ca ploi, ninsori si zapada.

6. Care este nivelul de detectie?

Un criteriu esential pentru personalul de securitate consta in eliminarea punctelor slabe pe lungimea perimetrelor. De exemplu daca este importanta detectia unei amenintari atat la distanta de 3 m cat si la distante de 300 m, atunci trebuie mers mai departe de specificatiile tehnice ale produselor si evaluata intreaga situatie.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


1 + = 9