Cat de securizat e sistem de securitate accesat de pe un smartphone?

0
1434

Aplicatiile mobile ofera utilizatorilor accesul la sistemul de securitate fie pentru setari, fie pentru accesari imagini sau control. Aceasta factilitate a devenit un “must” pentru majoritatea producatorilor de sisteme de securitate. Totusi o solutie mobila poate ridica si unele ingrijorari din partea utilizatorilor, mai exact, cum se pot proteja aceste date sensibile in fata unui acces neautorizat.

Dezvoltatorii de solutii sunt in cautare de solutii pentru a securiza accesul mobil. Exista cateva variabile care trebuiesc luate considerate, pornind de la tipul de date accesat pana la tipul terminanului mobil de pe care se realizeaza accesarea datelor.

Un punct atractiv al unui sistem de monintorizare consta in accesarea de la distanta. Aceasta accesare trebuie realizata fara a compromite datele. Asadar unul dintre primii pasi in aceasta privinta, consta in furnizarea unui mecanism de autentificare privind accesul la date. Aplicatia client trebuie sa dispuna de o interfata prin care se trimite o cerere de conectare catre un server. Ca rezultat, aplicatia client fie afiseaza informatiile video solicitate sau un raspuns la cererea de mai sus. De asemenea se pot defini si permisiuni de utilizare in functie de utilizator si drepturile acestuia, sporind asftel nivelul de securitate.

Conform atacurilor cybernetice din ultimul an, din ce in ce mai multe dispozitive mobile cad prada hackerilor, acestia din urma castigand accesul la informatii personale. Tinand cont si de latura sensibila a unui sistem de monitorizare video, este imperativ ca aplicatiile mobile dedicate sa fie axate si pe protectia datelor cu caracter personal.

Majoritatea solutiilor software au implementat acest aspect cu scopul minimalizarii riscurilor. Prin utilizarea criptarii https la nivelul tranzactiilor dintre terminalul mobil si serrver, informatiile de autentificare sunt protejate. Exista si mecanisme de autentificare in doi pasi care cripteaza intreaga comunicare dintre aplicatiile mobile si sistemul central, protejand astfel si datele de autentificare.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


5 − = 3