Box, Bullet, Dome sau PTZ?

0
1413

Selectarea camerei potrivite pentru sistemul dumneavoastra de monitorizare video reprezinta un pas important in succesul acestuia. In primul rand trebuie analizat ce anume va monitoriza camera precum si amplasarea acesteia. Piata de sisteme de monitorizare video ofera publicului solutii pentru orice tip de situatii, externe sau interne, impartite pe categorii de functionalitate, dar si de format. Aveti nevoie de camere de interior sau de exterior? Este necesar un anumit nivel de discretie? Se doreste monitorizarea unor zone ample? Dar, incadrarea perfecta in locatie din punctul de vedere estetic? Acestea sunt cateva dintre intrebarile care necesita un raspuns, iar aceste raspunsuri va vor directiona catre un anumit model de camera, fie box, bullet, dome sau PTZ. Iata cateva situatii care sunt asemanatoare cu site-ul dumneavoastra si solutiile disponibile.

Monitorizarea spatiilor deschise

PTZPentru monitorizarea unor zone deschise, ample, este nevoie de camere cu acoperire larga, cu campuri de vizualizare variabile care pot oferi atat cadre generale cat si imagini in detaliu. Din acest punct de vedere, camerele PTZ (Pan Tilt Zoom) pot reprezenta solutia in vederea monitorizarii spatiilor deschise. Camerele PTZ sunt extrem de versatile, acestea pot fi controlate atat pe orizontala (pan), pe verticala (tilt) cat si zoom in sau out. Aceste camere pot fi prevazute cu leduri IR pentru performante si pe timp de noapte. Punctele cele mai importante din perimetru pot fi asociate unor puncte de preset, inglobate ulterior intr-un tur de preseturi. In acest mod, fiecare zona de interes ridicat, poate fi monitorizata pret de cateva secunde prin intermediul unei camere PTZ. Exista modele de camere PTZ care in situatia in care un obiect sau persoana patrunde in campul vizual al camerei aceasta il poate urmari, mai mult poate efectua si un zoom in/out in functie de un prag predefinit. Acestea se pot regasi in locatii ca mall-uri, stadioane, parcari, intersectii, aeroporturi, etc.

Monitorizarea perimetrala

Camerele bullet cu o protectie la intemperii de cel putin IP66 si leduri IR pot asigura acoperirea video pe extremitatea unei proprietati. Reprezinta modelul de camera care este cel mai des intalnit  in proiectele de monitorizare video. Pot fi prevazute cu lentila fixa, varifocala sau varifocala motorizat si pot fi setate in functie de dimensiunile scenei monitorizate. Acestea se pot regasi in locatii ca mall-uri, stadioane, parcari, cladiri de birouri, mall-uri, magazine, etc.

bullet

Unde esteticul conteaza

Intr-o locatie ca o farmacie, birou, magazin camerele mini-dome se regasesc cel mai des. Acestea sunt extrem de discrete putand fi instalate atat pe perete cat si pe tavan. Exista modele rezistente la vandalizare cu un factor IK10 care pot fi instalate de asemenea si in exterior, dar si zone in care se gasesc valori ca seifuri sau zone segregate, unde accesul este limitat. Aceste camere au functionalitatea camerelor bullet dar in carcasa de dome.

dome

In combinatie cu functia WDR acestea reprezinta solutia ideala la intrarea in cladiri sau in spatii unde exista in cadrul monitorizat atat zone puternic luminate cat si zone intunecoase.

Camere ascunse

Camerele ascunse pot reprezenta solutia dumneavoastra pentru o discretie totala in monitorizarea unei incaperi. Acestea sunt sub diferite forme ca detectori de fum, detectori de miscare, ceasuri, jucarii, stilouri, brelocuri, etc. Exista totusi un dezavantaj al acestor camere, nu au leduri IR, ceea ce limiteaza performantele camerei in medii cu o iluminare redusa. Mai mult aceste camere nu sunt rezistente la intemperii ca cele bullet sau dome.

hidden

Ultima dar nu cea din urma, camera box

Aceste camere sunt des intalnite in banci, supermarket-uri, magazine, malluri, etc. Avantajul camerelor box il reprezinta posibilitatea interschimbarii lentilelor in functie de unghiul de vizualizare si nivelul de zoom necesar. Camerele box sunt denumite adesea si day and night intrucat pot comuta din modul de functionare color in modul alb negru si invers in functie de nivelul de iluminare. In cazul in care nu e nevoie de o camera cu leduri IR, insa se doreste o imagine calitativ, camera box poate reprezenta o optiune.

box

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


4 + 6 =