Backup de la distanta a inregistrarilor de pe dispozitivele Hikvision

0
1830

Remote Backup este numele aplicatiei software dezvoltata de inginerii de la Hikvision care permite utilizatorilor sa efectueze, in mod automat sau manual, descarcari ale inregistrarilor de pe DVR-urile, NVR-urile si camerele IP cu card SD. Aceasta este disponibila pentru download pe portalul oficial Hikvision.

Odata instalata si lansata in executie, prima pagina care vine in contact cu utilizatorii este cea de monitorizare. De aici se poate monitoriza taskurile de backup in timp real, precum si statusul fiecarui backup in parte.

1

Exista cateva setari de efectuat pentru a beneficia de avantajele acestui software. In primul rand din meniul “Settings”, sub-meniul “General” prin bifarea optiunii “Auto Start” si completarea campurilor aferente etichetelor “OS User Name”, respectiv “OS Password” cu datele de logare in Windows, softul va porni in executie in mod automat la fiecare pornire a PC-ului.

2

De asemenea se poate selecta partitia/partitiile pe care se pot descarca inregistrari, iar in conditiile in care spatiul disponibil pentru salvare inregistrari la un moment dat de timp este insuficient, atunci fie se suprascriu inregistrarile vechi cu cele noi, fie este oprita orice operatie de backup cu posibilitatea trimiterii unui email de notificare.

In submeniul “Device” utilizatorii pot inregistra dispozitivele Hikvision angrenate in procesul de backup inregistrari. Asemeni plaftormei video iVMS-4200, sunt nevoie de completarea unor campuri ca adresa IP a dispozitivului, portul de dispozitiv, implicit 8000 si datele de autentificare. Pe langa aceste informatii operatorul poate limita viteza de download a inregistrarilor prin intermediul campului “FlowCtrl(KB/S)”.

3

Daca informatiile introduse sunt corecte atunci dispozitivul va fi afisat in lista de dispozitive inrolate. In total se pot inrola 1024 de dispozitive Hikvision(DVR-uri, NVR-uri si camere IP prevazute cu carduri SD pentru stocare on-board).

4

Dupa inregistrarea cu succes a dispozitivului Hikvision, urmatorul pas consta in crearea unui program de backup. Intai se creaza un nou program. Apoi se asigneaza camera/camerele inrolate pe dispozitivul respectiv pentru care se vor salva inregistrarile.

5

Fiecare program de descarcare inregistrari poate contine maxim 32 de camere.

Parametrii unui program de backup sunt:

  • Schedule begin: Data si ora ale PC-ului local la care va incepe descarcarea de inregistrari.
  • Duration: Numarul de ore in care se vor descarca inregistrarile.
  • Backup Date: Data din care se vor salva inregistrarile. Aceasta poate avea valori cuprinse intre 0 si 30 de zile. Daca se opteaza pentru “0 Day before”, programul de backup este valid doar pentru ziua in curs.
  • File start si File end: reprezinta sectiunea de timp a DVR/NVR/IPcam de inceput si sfarsit a inregistrarilor care vor fi salvate.
  • File type: Tipul fisierului care va fi salvat, detectie de miscare, program sau manual.

Conform setarilor de mai sus vor fi salvate inregistrari din zilele de luni, sambata si duminica. Backupul va incepe la ora 9:00 pentru ziua de luni si va salva inregistarile de pe NVR din intervalul 13:00 ~13:15 din ziua anterioara, adica Duminica, iar pentru zilele de sambata si duminica, acesta va incepe la ora 10:00, pentru salvarea inregistrarilor din aceleasi zile cuprinse in intervalul 9:00~9:15.

Din interfata principala a software-ului Remot Backup se pot monitoriza programele de download in timp real.

7

Inregistrarile vor fi salvate pe partitia selectata intr-un fisier numit RecordFile. Fiecare inregistrare va fi plasata intr-un folder cu data in care DVR-ul/NVR-ul/Camera IP a inregistrat fisierul respectiv.

8

De asemenea inregistrarile pot fi accesate in functie de data si ora din optiunea “Record Search” de unde vor fi listate toate inregistrarile care satisfac conditiile de cautare.

9

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 − 5 =