Amplasarea camerelor de supraveghere

0
2575

Zonele in care este recomandata montarea camerelor de supraveghere

Pentru a asigura instalarea corecta a camerelor de supraveghere video trebuie sa va ganditi in primul rand care sunt zonele cele mai expuse la evenimentele pe care trebuie sa le supravegheati si pe care sa le puteti urmari daca cumva s-a intamplat ceva neplacut. Dupa ce ati stabilit acest lucru, va fi foarte usor sa determinati plasarea corecta a camerelor de supraveghere video.

In principal, camerele de supraveghere au doua roluri:

  • Descurajarea posibililor infractori in a comite anumite acte de violenta, talharie etc.
  • Identificarea infractorilor sau a anumitor actiuni

Pentru ca acesta sa aiba o sansa cat mai mare de reusita, camerele de supraveghere trebuie amplasate cat mai bine, in anumite puncte cheie, si anume:

  • Punctele de intrare sau iesire (din casa, din magazine etc.) – aceasta este principala zona in care pot fi identificate persoanele care patrund pe o anumita proprietate
  • Lucrurile de valoare – acestea fiind probabil principalele tinte, trebuie supravegheate foarte bine astfel ca trebuie ca respectiva/respectivele camera sa suprinda un unghi cat mai larg din jurul acestor obiecte
  • Zonele mai retrase din jurul casei sau proprietatii, unde s-ar putea ascunde infractorii inainte sau dupa comiterea unei infractiuni
  • In cazul magazinelor, trebuie supravegheata si zona de tranzactie – la casa de exemplu

Camerele de supraveghere trebuie montate la o inaltime corespunzatoare si in puncte in care pot surpinde o imagine cat mai ampla. Aveti grija sa nu fie in bataia directa a luminii pentru ca poate obtura vederea si astfel se pot pierde detalii importante.

In plus, pentru descurajare , mai ales in magazine, se poate monta un monitor la intrare pe care pot fi rulate imaginile filmate de camera care suprinde zona de intrare in magazin, astfel ca multi se vor privi pe acel monitor si vor constientiza ca au fost deja filmati.

Daca aveti montate camere de supraveghere si in alte zone si ati observat rezultate buna, puteti sa impartasiti cu noi. )

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


1 + = 4