VPN – virtual private network

0
2086

VPN (retea virtuala privata) este un mijloc de a securiza datele transmise in retea folosind o tehnologie de comunicatii computerizata sigura; tehnologie utilizata de obicei in cadrul unei firme, organizatie sau mai multe companii ce au ca baza de comunicare o retea publica.

VPN a fost conceputa tocmai pentru a crea intr-o retea publica un “tunel”, o subretea confidentiala asemanatoare unei retele private cu utilizatori autorizati.

Fiind o subretea  inglobata fizic in reteaua de baza cu toate avantajele unei retele private, in mod intentionat aceasta nu poate comunica cu celelalte sisteme sau utilizatori ai retelei publice.

Datele transmise prin intermediul unei astfel de retele virtuale pot fi transmise prin intermediul infrastructurii unei retele publice de date (internet) folosind protocoale standard sau prin intermediul  unei retele private a furnizorului de servicii pusa la dispozitia publicului (ISP).

Conexiunile VPN sunt foarte usor de implementat utilizand infrastrusturi publice existente  oferind o alternativa ieftina in comparatie cu retelele dedicate de tip WAN private.

 

5030-001

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCombo DVR
Articolul următorNu-ti scapa casa din ochi!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


9 − 7 =