Telefoanele iPhone cu “jailbreak” au fost atacate de un virus

0
1979

Sute de mii de conturi ale utilizatorilor de iPhone care au facut “jailbreak” au fost atacate de un malware.

Programul de tip ‘malware’ denumit KeyRaider, accesa contul dispozitivului si fura parolele de logare pe diferite platforme online, nume de utilizatori, istoricul achizitiilor de pe magazinele online si celelalte informatii care puteau fi valorificate. Toate acestea erau colectate ulterior pe serverul central care gazduia programul si care, potrivit companiilor de securitate amintite, s-ar afla undeva in China.

KeyRaider s-a raspandit din China in peste 18 tari, printre care Australia, Canada, Coreea de Sud, Franta, Germania, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Spania, Statele Unite, atacand conturile utilizatorilor cu iOS ‘jailbreak’.

malware-computer-virus2

Unii dintre utilizatori au descoperit pe dispozitivele proprii ca aveau de fapt un alt istoric al achizitiilor efectuate in magazinele online de aplicatii, unde figurau aplicatii cumparate pe care ei nu le achizitionasera vreodata, iar altii au observat ca pe telefonul lor era pusa o anumita recompensa pentru a fi recuperat.

Pentru ca serverul pe care au fost stocate informatiile nu era securizat, cercetatorii au reusit sa-l acceseze si sa intre in informatiile stocate pana ce acesta a fost deconectat. Compania Palo Alto Security Networks admite ca acesta ar putea fi cel mai amplu atac informatic cunoscut pana in prezent asupra posesorilor de dispozitive mobile dotate cu sistemul iOS.

Programul de tip ”malware” accesa contul dispozitivului si fura parolele de logare pe diferite platforme online, nume de utilizatori, istoricul achizitiilor de pe magazinele online si celelalte informatii care puteau fi valorificate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


− 6 = 1