AVR – REGULATOR DE TENSIUNE

0
3277

AVR (Automatic Voltage Regulator) reprezinta un echipament tehnic destinat stabilizarii tensiunii electrice acolo unde exista variatii de tensiune. Majoritatea modelelor detin plaja de lucru intre 175V-275V, fiind concepute pentru a asigura buna functionare a altor dispozitive sensibile la variatiile de tensiune (centrale termice, sisteme audio, sisteme video, iluminat incandescent etc.).

Pentru a oferi grad de protectie maxim, cele de ultima generatie detin functie UPS (uninterruptible power supply) ceea ce consta in prezenta unui acumulator intern de inalta performanta, astfel incat in cazul intreruperii tensiunii de intrare sistemul sa functioneze o perioada folosind energia acumulata (perioada se poate regasi in specificatiile tehnice).

AVR - Regulator de tensiune

AVR cu acumulator

 

AVR - Regulator de tensiune


 

Aceste tipuri de AVR-uri pot raporta nivelul bateriei folosind port USB si avertizare LED si/sau Buzzer la nivel minim acumulator. Un AVR online va utiliza neincetat bateria transformand tensiunea de intrare AC in DC apoi la iesire din DC in AC (stabil), spre deosebire de unul offline ce ofera in acelasi timp tensiune de iesire AC prin stabilizarea celei de intrare si DC pentru acumulatorul intern.

In cazul in care doriti achizitionarea unor astfel de echipamente este indicat sa consultati fisa tehnica a produsului si sa o comparati cu specificatiile locatiei de instalare.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 + = 8