Android Lockerpin, primul virus care iti blocheaza telefonul

0
2188

Atentie sporita pentru utilizatorii telefoanelor mobile cu sistem de operare Android. De putin timp a fost descoperit un nou virus, botezat Android/Lockerpin.A, care blocheaza ecranul telefonului schimband pin-ul.

Totul incepe de la incercarea virusului de a disimula intr-un patch de securitate care, incercand sa se instaleze, cere drepturi si privilegii de administrator pe telefonul victimei.

android-lockerpin

Odata ce obtine aceste drepuri, in momentul in care victima apasa pe butonul “Continue”, acesta poate sa modifice setarile sistemului de operare si sa faca mdificari de securitate, putand schimba codul de blocare al ecranului.

Dupa ce s-a instalat in sistem si a facut modificarile necesare, va afisa pe ecran un mesaj conform caruia s-au vizionat materiale cu continut pornografic.

android-lockerpin1

Pentru a debloca telefonul se cere o taxa de 500 de dolari. Aceasta solutie este doar teoretica pentru ca nu e sigur daca dupa efectuarea platii se va respecta aceasta promisiune.

O alta solutie pentru a scapa de acest virus este resetarea dispozitivului, dar asa se vor pierde toate datele existente. Chiar si in acest fel, resetand telefonul in safe mode, nu este sigur ca veti putea dezactiva sau sterge aplicatia cu pricina.

Creatorii acestui virus se bazeaza pe faptul ca multi dintre utilizatori au aplicatii si informatii importante stocate in telefon si ca sa evite pierderea acestora vor plati taxa respectiva.

Momentan acest virus se distribuie prin intermediul aplicatiilor neoficiale, dar trebuie avuta atentie si la aplicatiile din magazinele recunoscute, chiar si Google Play, pentru ca si acolo s-au descoperit aplicatii cu probleme de securitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


2 + = 4