Comunicat de presă – Asociaţia Profesională a Companiilor de Securitate – CALCULAREA TARIFULUI PENTRU PAZA PRIVATA

0
5016
CALCULAREA TARIFULUI PENTRU PAZA PRIVATA
La momentul actual, în România, companiile din industria securităţii private se confruntă cu numeroase probleme. Unele companii din industrie practică preţuri de dumping, care înseamnă fie personal slab pregătit, fie resurse limitate de a asigura corespunzător un obiectiv sau chiar vicii procedurale şi contractuale.
Cresterea nivelului salariului minim pe economie impune si cresterea preturilor pentru serviciile de securitate privata. Cu toate acestea, exista licitatii publice si contracte private care sunt castigate cu preturi de 5-6 lei, care nu pot fi justificate din punct de vedere economic.

Datorita crizei si nu numai, beneficiarii de servicii de paza privata sunt interesati in primul rand de preturi cat mai mici si in ultimul rand de calitatea serviciilor prestate. Ori acest tip de comportament aduce dupa sine munca la negru, evaziune fiscala, conditii proaste de munca pentru angajati, lipsa protectiei sociale, lipsa asigurarii medicale si lista ar putea continua.

Pentru aceste motive, APCS a creat si pune la dispozitia oricui este interesat, un calculator de tarif aflat pentru descarcare pe pagina web a Asociatiei la adresa http://www.apcs.ro/ro/calculator-tarif-paza.html. Prin intermediul acestuia, atat prestatorii si angajatii, dar mai ales beneficiarii pot calcula pretul correct, justificat economic, pentru ora de paza privata. Variantele de calcul sunt multiple, incepand de la variante in care sunt incluse toate taxele si impozitele legale ce ar trebui platite, daca agentii sunt angajati oficial si terminand cu toate costurile aferente functionarii unei companii de paza. Ori in conditiile in care fara uniforma, fara costuri indirecte si fara profit, cu taxele la zi, tariful pentru ora de paza ajunge la 7,48 Ron, cum este posibil ca un contract in care sunt prevazute mult mai multe obligatii este castigat cu 6 lei ??

Probabil ca suntem reprezentantii singurei industrii din Romania care arata modul corect de calcul al unui pret, dar preferam sa procedam in aceasta maniera tocmai pentru ca suntem interesati de preturi si servicii corecte, comportament fair-play in piata si dezvoltarea unei culturi de securitate solide.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


3 − = 2