Despre siguranta ta si a familiei tale

0
2108

In domeniul securitatii personale nu este recomandabil compromisul, pentru ca in domeniul sistemelor de securitate, calitatea echipamentelor, configuratia sistemelor, calitatea si corectitudinea instalarii sunt esentiale. Pentru siguranta ta si a familiei tale incearca sa gandesti de ce casa ta reprezinta o tinta pentru infractori si care ar putea fi punctele vulnerabile ale locuintei.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca nu toti hotii intra prin efractie, unii  se prezinta a fi persoane prezentabile, bine imbracate care bat la usa locuintei  pretinzand ca sunt in rezolvarea unei probleme oficiale (de la  firma de telefonie, gaz, energie etc.).

In continuare iti vom prezenta cateva sfaturi pentru siguranta ta: nu deschide usa oricui, foloseste vizorul usii, lantul de usa; cere-le legitimatia/actele de identitate – verifica-le cu grija, un oficial adevarat nu se va supara pentru asta. Si daca ai indoieli, NU il lasa sa intre, cere sa se prezinte in alta data programata si nu la intamplare, cand mai esti si cu altcineva in casa, intre timp contacteaza compania respectiva pentru a verifica. Totdeauna astfel de persoane vor cauta sa identifice locuri, lucruri de valoare cat mai usor de furat intr-un timp cat mai scurt, locuinte ce le ofera posibilitatea de a fura cat mai mult intr-un timp cat mai scurt fara prea multe obstacole. Securitatea este cu atat mai buna, cu cat timpul necesar unei potentiale spargerii este mai lung, calea spre tinta este mai grea, zgomotul facut este mai mare, riscul sa fie vazuti este mai mare, obiectele care se pot fura sunt marcate si devin greu vandabile sau ulterior sunt usor de identificat.

Instalarea unui sistem antiefractie a  devenit ceva obisnuit mai ales pentru proprietarii de case, dar si de apartamente. Alege o firma serioasa pentru a-ti instala un sistem performant si sigur dar nu omite apoi sa il si folosesti tot timpul! Sistemul de alarma pentru locuinta este util daca este bine conceput si bine instalat, aici putem preciza ca nu intotdeauna ieftin inseamna bun. Asigura-te ca instalatorul tau este licentiat in domeniu si poate gasi cea mai buna solutie pentru tine. Daca locuinta se afla intr-o zona izolata este indicat sa ai un contract de monitorizare/interventie cu o firma de paza, firma care poate receptiona semnalele sistemului tau  prin diferite metode (linie terestra, GSM, IP).

Mai sunt si alte “pericole” acasa, pe care nu trebuie sa le neglijati. Scaparile de gaz, aragazul uitat pornit, robinetul de apa uitat deschis care poate provoca inundatii, cordonul electric al prelungitorului dezizolat si multe alte probleme ce depind doar de tine. Discuta cu instalatorul tau despre facilitatile suplimentare ce le poate oferi sistemul ales. Piata sistemelor de securitate detine o gama larga de produse ce iti pot asigura o viata linistita.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 3 = 12