Modificari la legea 333/2003

0
2995

Senatul României a adoptat o propunere legislativă de modificare a Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Paza transportului de arme și muniții letale ar putea fi asigurată de către armurierii autorizați doar la o cantitate de maximum 25 de arme și 30.000 de cartușe letale, potrivit unui amendament la o propunere legislativă adoptată, în această săptămână, de Senat, transmite Agerpres.

Propunerea legislativă privind modificarea articolului 25 din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor a fost inițiată de mai mulți senatori liberali.

Un amendament adus acestei inițiative legislative spune că paza transporturilor produselor cu caracter special, care constau în: arme și muniții letale, tehnică de luptă, materii explozive, stupefiante, substanțe toxice, materiale nucleare sau alte materii radioactive ori alte materii sau substanțe periculoase, se efectuează cu mijloace de transport anume destinate și se asigură cu efective de jandarmi, cu excepția celor organizate și executate cu efective ale Ministerului Apărării Naționale, în condițiile legii.

Paza transportului de arme și muniții letale în cantitate de maximum 25 de arme și 30.000 de cartușe letale, de către armurierii autorizați conform legii, poate fi asigurată de personal propriu înarmat”, mai arată un alt amendament adoptat.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 85 voturi pentru, zero abțineri și zero împotrivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 + = 11