Telefonul anti-spionaj ajunge si la utilizatorii din Romania (Video)

1
2796

Blackphone, primul smartphone care se axeaza pe securitate, a ajuns la primii utilizatori.

Compania care il produce a dat drumul la livrari, luni, informeaza LA Times.

Insa daca vrei sa fii aparat de “privirile” curioase ale hackerilor sau ale agentiilor guvernamentale, atunci trebuie sa scoti multi bani din buzunar.

Blackphone costa 629 de dolari, la liber.

“Exista cerere din partea oamenilor care vor sa obtina acces la uneltele (de criptare – n.red.) despre care presupuneau ca pot fi accesate doar de companii si guverne”, a spus Toby Weir-Jones, CEO-ul firmei care a dezvoltat acest smartphone, SGB Technologies.

Cand va ajunge in Romania?

Reprezentantii companiei au precizat pentru Ziare.com ca stocul initial a fost epuizat, avand in vedere ca au onorat toate pre-comenzile.

Ulterior, in lunile urmatoare, telefonul va fi disponibil in toata lumea, inclusiv in tara noastra.

“Vizitati site-ul nostru in iulie si august. Acolo veti gasi detaliile si preturile”, ne-au transmis reprezentantii companiei.

Cum sunt protejate datele utilizatorilor?

Telefonul functioneaza pe baza sistemului de operare, PrivateOS, o versiune modificata de Android. El este echipat cu o serie de functii de securitate si criptare, cum sr fi suita de programe Silent Circle, care codifica toate conversatiile, 5GB de stocare intr-un serviciu cloud securizat de la SpiderOak si navigare anonima pe Internet.

Intre revolutie si stil: Cele mai tari lansari la evenimentul anului in IT

Mai mult, posesorul Blackphone poate decide ce informatii vor fi accesate de aplicatiile Android, poate bloca unele parti ale telefonului – cum ar fi camera foto – sau poate sterge datele stocate. In plus, aplicatia Burn Notice face mesajele sa dispara dupa un anumit interval de timp.

Totusi, dispozitivul are si un mare dezavantaj: nu este la fel de rapid ca iPhone 5S sau Samsung Galaxy S5, potrivit ArsTechnica.

Sursa: Ziare.com

1 COMENTARIU

  1. Nu este deloc scump acest telefon, dar ce sa faci cu el daca nu ai nimic de ascuns? 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ


− 1 = 1